USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan: “Gaziantep'te güvensiz gıdaya geçit yok”

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Mega Haber'e yaptığı açıklamada pandemi döneminde icra ettikleri çalışmaları anlattı.

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan: “Gaziantep'te güvensiz gıdaya geçit yok”
03-01-2021 19:51
Google News
“Pandemi döneminde ‘Güvenilir gıdaya ulaşmak herkesin hakkı' dedik, bütün denetimlerimizi çok ciddi manâda artırdık. Tarım Müdürlüğü olarak sağlık sertifikaları düzenliyoruz. 15 binin üzerinde sağlık sertifikası düzenlemişiz, her geçen gün de bu sayı artıyor. Güvenli gıdaya ulaşmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık, ‘Gaziantep'te güvensiz gıdaya geçit yok.' dedik. 

2020 yılı içerisinde bize en çok gelen şikâyet, pide fırınlarıyla ilgiliydi. Biz kurum olarak; sosyal medyadan, BİMER'den, CİMER'den, Valilikten, Whatsapp'tan gelen bütün ihbarlara geri dönüş yapıyoruz ve gereğini yapıyoruz. Gaziantep'te yaklaşık bin 600'e yakın fırınımız var. Bunların içerisinden kötü olan yaklaşık 100 tanesini kapattık. Amacımız; orada hijyenli bir şekilde üretim yapılsın ve insanlar içi rahat bir şekilde oradan alışveriş yapsın. 

En büyük sıkıntı para veren elle, ekmek veren elin aynı el olmasıydı. Bunun için Türkiye'de ilk olarak özel bir eldiven ürettik, onu dağıttık; bir nebze bu sıkıntıyı ortadan kaldırmış olduk. 

Covid 19 denetimi kapsamında 1 günde 4 bin 300 denetim yaparak Türkiye'de birinci sıradaydık. Sabah 08:00-akşam 17:00 memur zihniyeti bizim için bitmiştir. Gıda denetimlerinde de 7 gün 24 saat, 3 vardiyalı çalışıyoruz ve Türkiye'de birinci bölge olmamız nedeniyle de personel sayımız diğer illere göre çok daha düşük. Sebep; memur arkadaşlarımızın birinci bölgeye gelebilmeleri için daha önceki diğer bölgelerde çalışmış olması lâzım.”

Haber: Başak AKAY


 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?