USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hasan Gürkan Bayram’dan Kilis’e muhteşem Camii

HASKAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram’ın babası rahmetli M. Arif Bayram adına Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırdığı cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Hasan Gürkan Bayram’dan Kilis’e muhteşem Camii
01-10-2021 16:20
01-10-2021 17:45
KİLİS
Google News

Aynı anda 2100 kişinin namaz kılabileceği 5 bin metrekare alan üzerine yapılan M.Arif Bayram Cami açılışına Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Kilis Belediye Başkan Vekili Mustafa Tohumcu, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, AK Parti Kilis İl Başkanı Murat Karataş , Kilis OSB Başkanı Mahir Can, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Kilis Emniyet Müdürü  Ahmet Kurt, Kilis İl Genel Meclis Başkanı Şıhmehmet Yalçın, İl Jandarma Alay Komutanı Selami Akşit ile Bayram ailesi, mülki idare amirleri ve çok sayıda kişi katıldı.



HASKAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever iş adamı Hasan Gürkan Bayram, açılışa katılan herkese teşekkür ederek, caminin yapılmasında el birliği ve iş birliği yaptıkları kurumlara ayrıca teşekkür etti.



Hasan Gürkan Bayram:
“Kilis OSB ile birlikte büyüdük.”
Daha öncede Gazianep Valiliği öncülüğünde başlatılan  “100. yıl 100 hayırsever” kampanyası kapsamında rahmetli annesinin ismini yaşatacak olan Bülbülzade Yüksel Bayram Anaokulu’nun hizmete girmesinin gururunu ve sevincini yaşadıklarını kaydeden HASKAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram şöyle devam etti: “Bugün burada açılışını yaptığımız rahmetli babamızın adını yaşatacak olan Mehmet Arif Bayram caminin şehrimize, ülkemize ve özellikle de Kilis OSB’ne hayırlı olmasını diliyorum. Kilis’te faaliyetlerini sürdüren Bayteks, Baymed ve Baypoy tesislerimiz ile yaklaşık 1000 hemşehrimize istihdam olacağı sağlamaktayız. Bayteks’i ilk kurduğumuz zamanlarda Kilis OSB ile günümüz arasında büyük fark var. Sürekli birlikte büyüdüğümüz OSB’nin birçok alt ve üst yapısı her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bu eksiklerden en önemlilerden biri olan caminin yapımında katkımız olduğu için de mutluyuz. 2015 yılında başlanan camimin inşasına katkısı olan başta Kilis belediyesi eski başkanı rahmetli Abdi Bulut,  OSB yönetimi ve Cami derneğine iş birliği ve el birliği için teşekkür ediyorum.”



Gaziantep Valisi Davut Gül:
“Camimiz Kilis’e çok yakıştı.”
Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı konuşmada,  “Yaptığı yardımlar ve hayırseverliğinden dolayı Hasan beyi biliyoruz. Avrupa’ya gittiğimizde en gösterilişli mekanların Kiliseler olduğunu görüyoruz. Bu camimizde Kilis’e yakışır şekilde olmuş. Allah hayırlarınızı kabul etsin.” dedi.


Kilis Valisi Recep Soytürk;
“Gaziantep dahil birçok ilimizden Kilis OSB’ne talep var.”
Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis OSB M.Arif Bayram Cami açılışında yaptığı konuşmada katkılarından dolayı hayırsever iş adamı Hasan Gürkan Bayram’a teşekkür etti. Vali Soytürk, Kilis OSB’ne heryerden her geçen gün ilginin arttığının altını çizerek şunları söyledi; “Kilis OSB 3 yıl önce çok rağbet edilen bir yer değildi. Birçok atıl fabrika bulunuyordu. Çok şükür bugün Kilis OSB'nin 2. bölümünün büyük bir kısmı tamamlandı. Geri kalan kısmı da yakın zamanda tamamlanacak gibi görünüyor. Buraya müthiş bir ilgi var. Bizde bu nedenle Milletvekillerimiz ile birlikte Sanayi bakanımıza gittik. 3. Bölgenin kamulaştırılması için bir davamız var. Hatta biz 4. bölge ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü ciddi bir talep var. Gaziantep dahil bir çok ilimizden yoğun bir talep var. Bu arada Polateli OSB için de bir kaç kelime etmek isterim. Türkiye'deki alan olarak çok büyük alan kaplayan bir yer  olacak Polateli OSB imar Planını yapmıştık. Ancak kadastroda bir teknik örtüşmeme yüzünden bir imar değişikliği yaptık. Yakın bir tarihte parsellemesini de yapacağız. Bir taraftan da altyapı için ihale çalışmasını yaptığımız firma yakında hazırlıklarını tamamlayacak. Bunun akabinde tahsis çalışmasına başlayacağız. Akabinde de ilk kazmamızı vuracağız.  3 yıl Önce sanayicilerimize sipariş olarak söylemiştik. Hocamızın da söylediği ayetteki gibi İman edip namazını dosdoğru kılıp zekatını verip Allah'tan başka kimseden korkmayan Hasan Bey Allah'ın mescidini imar etti.  Allah razı olsun.


M.Arif Bayram Cami’de aynı anda 2100 kişi ibadet edebilecek
M.Arif Bayram Cami hakkında bilgi veren OSB Camii Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Çolak ise şunları dile getirdi:
“Kilis Gaziantep karayolunda bulunan camimiz, 575 m2 alt kat , 630 m2 giriş kat ve 220 m2 asma kat olmak üzere toplamda 5000 m2 alan üzerine kurulmuştur. Toplam kullanım alanı 1405 m2 olan camimizde aynı anda 2100 kişi ibadet edebilecektir.

 

Aynı anda 40 kişinin abdest alabileceği wc ve lavabolar, bay, bayan olarak ayrılmıştır. Taş örme ve işleme sanatıyla inşaa edilen şadırvanımızda ayrıca engelli lavabosu da mevcuttur.



Camimizin dışı Mardin Midyat bölgesinde özel bir madenden çıkan, beyaz damarsız olarak nitelenen ve Merbab olarak isimlendirilen bir taş türüyle örülmüştür. Camimizin içindeki tezhip ve Lafza-i Celal hat sanatçıları tarafından yapılmıştır.



Kıyamete kadar baki kalmasını düşündüğümüz camimiz için maddi manevi her türlü desteği veren ve camimize babası rahmetli MEHMET ARİF BAYRAM CAMİİ ismini veren sanayici iş adamı, Haskan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram Bey’e teşekkür ederiz.
Camimizin yapımında maddi ve katkılarından dolayı Kilis OSB personeline ve destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. “



Konuşmaların ardından Camiyi yaptıran HASKAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram’a Kilis Valisi Recep Soytürk ve Gaziantep Valisi Davut Gül ile OSB Cami Derneği tarafından plaketler verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?