USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantepspor işçileri eylemde

Daha önce Celal Doğan Tesisleri önünde birkaç defa basın toplantısı düzenleyen 40'a yakın işçi, seslerini duyurmak için bu defa da Demokrasi meydanında kısa bir süreli oturma eylemi yaptıktan sonra basın açıklamasında bulundular.

Gaziantepspor işçileri eylemde
01-09-2021 09:35
01-09-2021 09:41
GAZİANTEP
Google News
BİZ SADECE HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Eylemde konuşan Ayşegül Çelebi, "Seçim zamanı tek tek bütün kapıları dolaşıyorken, bugün birçoğunun haberi olmasına rağmen bu haksızlığa neden sesiz kalıyorlar? Buradan Valimiz Davut Gül'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadiloğlu'na sesleniyoruz neden bizlerin sesine kulak vermiyorsunuz?" dedi.
SGK PARAYI ALDI BİZE VERMİYOR
Kulüpte malzemeci olarak görev yapan ve tazminatı odenmeden işten çıkarılan Osman Yıldırım ise şunları söyledi: "2016 yılında işimize son verildiğinde bize dediler ki, tazminatinizi veremiyoruz 'hangi taş buyukse gidin kafanızı ona vurun' dediler. Gaziantepspor kapanıyormuş, bu bizi ilgilendirmez. Gaziantepspor üzerine kayıtlı bir arazinin satışa çıkarıldığını duyduk. Kulüpten SGK de alacaklıymış parayı onlar-aldi bize bir şey verilmedi. Bizler hakkımızy alin terimizi istiyoruz."
BİR FUTBOLCUYA VERİLEN PARAYI 40 İŞÇİYE ODEYECEKLER
Gaziantepspor kulübüne 8 yıl emek veren Halil Yakut mağduriyetlerini şöyle açıkladı: "Gaziantepspor çalışanları olarak haklarımız yenildi, bizleri kullandilar. Milletvekilleri, Belediye başkanları, Gaziantep valisine sesleniyoruz 40 ailenin çığlıklarını duymak o kadar mi zor, bu duruma neden sessiz kalıyorsunuz? Bizler sadaka değil hakkımızı istiyoruz."
GELECEĞİMİZİ ELİMİZDEN ALDILAR
Mağdur edilen bir diğer işçi Mehmet Celikay 11 sene Gaziantepspor kulübünde çalıştığını soyluyor: "Kulüp küçülmeye gidiyor diye bizleri şten çıkardılar. 40 tane işçinin hakkını vermeden çıkardılar, biz kimseden sadaka istemiyoruz emeğimizin karşılığını istiyoruz. Gaziantep vallligine, belediye başkanlarına, bütün sivil toplum kuruluşlarına da gittik. Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Bu yapılan kul hakkıdır yenilmez, kimi 28 yıl, kimi 22-25 yıl çalışan arkadaşlarımız var. Bir insan çaliştiği yere emek verdiği zaman geleceğini garanti sitina almak istiyor. Gaziantepspor kulübü tarafından geleceğimiz ellerimizden alındı. Bizlerin tek isteği mağduriyetlerimizin giderilmesidir."
DİSK TEKSTİL SENDİKASINDAN DESTEK
Basın açıklamasına katılan Disk Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Turkmen, ise şunları soyledi: "Disk Tekstil sendikası olarak Gaziantep spor işçilerin yanındayız, onlar ile dayanışma içerisindeyiz haklarını alana kadar da yanlarında olacağız. Fakat bu kentte emeğinin hakkini almak isteyen işçiler, hakları için mücadele eden işçiler hep yalnız kalıyorlar. Yanlarında çok az sayıda kurum ve siyasi parti kalıyor. Bu kentin koca koca siyasi partileri, sendika meslek orgutler milletvekilleri, kentin ana muhalefet partisi, bu kentin en kalabalik nüfusunu oluşturan kalkınmasını saglayan, zenginleşmesinde en buyuk pay sahibi olup ama bu paydan sadece yoksulluk, işten atılma ve işsizlik düşen işçiler hak mücadelesi verirken ne yazık ki hep yalnız kalıyorlar.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?