USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep Paçayı kaptırdı

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden olan ve Gaziantep mutfağının vazgeçilmezi  ‘Kelle Paça’ çorbası için Kahramanmaraş patent başvurusunda bulundu. Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası’nın başvurusunu inceleyen Türk Patent ve Marka Kurumu, 3 Kasım 2021’de ‘Maraş kelle paçasını oda adına tescilledi.

Gaziantep Paçayı kaptırdı
06-11-2021 15:04
06-11-2021 15:06
GAZİANTEP
Google News

Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Erdal Kanbur, bu karardan dolayı da çok mutlu olduklarını söyledi. Kanbur, “Maraş kelle paçası’, Kahramanmaraş’ın milli içeceği. Özellikle bu kış aylarında vazgeçilmez içeceklerinden bir tanesi. O yüzden de Kahramanmaraş’ın milli bir mutfak kültürü olduğu için tescilletmek için bir hayli zaman içerisinde Kahramanmaraş’a kazandırdık. Maraş kelle paça; Kahramanmaraş’ın yemek kültürü, lezzeti ve vazgeçilmezidir. Bu karardan sonra paçacı arkadaşlar da satışlarını artıracak ve bu lezzeti dünyaya tanıtacaklar. Umuyorum ki Kahramanmaraş’taki bu lezzeti dondurma gibi uluslararası reyonlara taşıyacaklar” dedi.

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası’nın konu için nasıl bir girişim yapacağıda merak konusu oldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?