USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Gaziantep FK için seferberlik

Pandemi nedeniyle gelir kaybına uğrayan şehrimizin takımı Gaziantep FK için Vali Davut Gül başkanlığında telekonferans yöntemiyle toplantı düzenlendi. Toplantıda Gaziantep FK’ya destek sağlanması için çözüm modelleri görüşüldü.

Gaziantep FK için seferberlik
19-11-2020 19:26
19-11-2020 19:32
Google News
Gaziantep FK için telekonferans yöntemiyle yapılan toplantıya Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, oda ve borsa başkanları ve gazeteciler katıldı.

VALİ GÜL: TAKIMDAKİ SIKINTILAR KORONA KAYNAKLI

Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bu sene olağanüstü bir sene. Pandeminin neden olduğu koşullar nedeniyle bu sene paraya ihtiyaç var. Kulübümüzün yaşadığı sıkıntılar önceki dönemden ya da Büyükekşi döneminden kaynaklı değil. Tamamen koronavirüs nedeniyle giderlerin artıp gelirlerin ise düşmesiyle oluşan sıkıntılardır. Maalesef bizim bir iki seneyi böyle atlatmamız lazım” dedi.

“TAKIM BİR ANLIK HEVESLE BİRİNE TESLİM EDİLEMEZ” 

Vali Gül, Başkan Büyükekşi’nin ilerleyen süreçte görevi başka bir isme devredeceğiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

“Gaziantep FK’daki sıkıntıları yeni bir isim tek başına kaldıramaz. Bu takım bir anlık hevesle birine teslim edilemez. Bu kulüp önemli bir kulüp. Kulübün şehrin insanlarına ihtiyacı var. Mesele şehrin meselesidir. Sayın Büyükekşi gitse de bu takım şehrin takımıdır. Bu kulüp hepimizin olduğu için tabana yayılması lazım.”

"KAYNAK İHTİYACI 130 MİLYON LİRA"

Vali Gül, spor kulüplerinin şehre önemli kazanımlar sağladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bizim Süper Lig’de kalıp hedeflere ulaşmamız için kaynağa ihtiyaç var. Bu noktada Gaziantep FK, Süper Lig’de olsun mu olmasın mı, buna karar vermeliyiz. Bunu 100 kişiye sorsak hepsi ’evet’ der. O yüzden hepimizin çaba göstermesi lazım. Şu an kulüpte paraya ihtiyaç var. Bu eskiden gelen bir borç değil. Bu para ihtiyacı, yönetimlerin kötü yönetimi değil, uluslararası konjonktürden dolayı döviz kuru ve pandemi nedeniyle gelirlerin azalması. Bunu aile bütçesi olarak düşünmek lazım. Gelirler azaldı, giderler arttı. 1-2 seneyi atlatmamız gerekir. Altyapıya ciddi yatırım yapıldı. Bunun meyvelerini de önümüzdeki günlerde alacağımızı düşünüyorum." 

Gül, şu an kulübün 130 milyon lira kaynağa ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

ŞAHİN: MİLLİ BİR SEFERBERLİĞE İHTİYAÇ VAR

Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep modeline dikkat çekti. Gaziantep modelinin aynı zamanda birleştirme modeli olduğuna vurgu yapan Şahin, “Bizim ayrışmadan her şeyi birlikte yapmamız lazım. Gaziantep FK’nın bizi temsil etmesi çok önemli. En zor zamanlarda bile büyük gayret gösteriyorlar. Biz de takımımız için elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni her zaman yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda milli bir seferberliğe ihtiyacımız var. Çünkü bu alan bizim birleşme alanımız. İMECE usulü elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi.

FADILOĞLU: HERKESİN ELİNDEN GELENİ YAPMASI LAZIM

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep FK’nın başarılı bir takım olduğunu bu başarının sürdürülebilmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi. Fadıloğlu,  Şehitkamil Belediyesi olarak üzerlerine düşen her sorumluluğu yerine getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

BÜYÜKEKŞİ: SEYİRCİSİZ MAÇLAR SIKINTIYA NEDEN OLDU

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, takımda büyük finansal sıkıntıların yaşandığını, bunun en önemli nedeninin de seyircisiz maçlar olduğunu belirtti. “Geçen sene ile karşılaştırıldığında bütçemiz artmadı; ama giderlerimiz yüzde 40 oranında arttı” diyen Büyükekşi, TFF ile beIN SPORTS arasında sağlanan anlaşmaya da değindi.

TFF İLE BEIN SPORTS ARASINDAKİ ANLAŞMA 

Büyükekşi yapılan anlaşmayla ilgili şunları söyledi:

“Anlaşılan rakam maalesef bizim istediğimiz bir rakam değil. Döviz bazında baktığınızda yüzde 40’tan daha aşağısı bize ödenecek.”

Büyükekşi kulüp başkanlığı devredeceği konusuyla ilgili ise “Uygun bir ismin çıkması durumunda başkanlığı devredeceğim; ama kulüpteki bütçe meselesinin her türlü çözülmesi gerekiyor. Bu kulüp için kalıcı gelir kaynağı oluşturmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“ÖDEMELERİN TAMAMI YAPILDI”

Kulübün son durumuyla ilgili açıklama yapan Büyükekşi, şunları söyledi:

“Kulübümüzde bütün sıkıntılara rağmen ödemelerin tamamı primler dahil yapıldı. 4 – 5 ay maaş ödeyemeyen takımlar oldu Anadolu’da ama biz şehir olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz için borcumuz yok. Bu birlik ve beraberliğin bundan sonraki süreçte de devam etmesinde fayda var.” 

Toplantıda yapılan diğer açıklama ve öneriler şöyle:

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu: Bu takımın şehre neler kattığını görüyoruz. Önemli olan bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız. Kulübümüze verilecek destek için şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
 
Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi: Bu değerimizi kaybetmemiz lazım. Kulübümüz için sanayicilerimiz işbirliği içinde olacak. İnşallah çok güzel günleri hep birlikte göreceğiz.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım: Temel amacımız Gaziantep FK’nın Süper Lig’de devam etmesini sağlamak. Hem kulübün bugünkü şartları hem de Süper Lig’de kalması için elimizden geldiğince destekte bulunmaya devam edeceğiz.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı: Gaziantep FK şehrimiz için çok önemli bir takım. Gaziantep FK için ve takımımızın Süper Lig’de kalması elimizden geleni yapmamız lazım. 

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek: OSB olarak takımımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hem Gaziantep FK hem de Empera Halı Gaziantep Basketbol’a desteklerimiz sürecek. 

GBC Başkanı Arif Kurt: Herkesin zorluklar yaşadığı böyle bir dönemde kampanya başarılı olmayabilir; ama Gaziantep FK için kaynak temini yapılabilir. İhraç edilen ürünlerin Gaziantep’ten Mersin Limanı’na gitmesiyle malların millileştirilmesi sonucu elde edilen gelir Gaziantep FK’ya aktarılabilir. Böyle kulübümüz için sabit bir gelir kaynağı elde edilmiş olur.

Gazeteci Ökkeş Özekşi: Başkan Mehmet Büyüekşi daha önce yaptığı açıklamada görevi devredeceğini açıklamıştı. Gaziantep FK’nın başkanı olacak yeni ismin belki de farklı çözüm yolları, farklı fikirleri olacak. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?