USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep Barosundan şok karar!

Gaziantep Barosu ani bir karar alarak aidatlarını ödemeyen bazı Avukatların levha kaydını sildiği için bunların UYAP ve Celseden de sildiği öğrenildi.

Gaziantep Barosundan şok karar!
20-12-2022 12:10
20-12-2022 12:16
GAZİANTEP
Google News

Bu karar sonrası çok sayıda avukatlar UYAP’a giremedi. Baro’nun bu kararı bazı avukatlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Yapılan paylaşımda, “Uyap sisteminde avukat olarak kaydınız bulunmamaktadır. Komisyon ve Baro başkanlıklarından uyap sistemine kaydınızı yaptırabilirsiniz”denildi. Bunun üzerine birçok avukat tepki gösterdi. Bir Avukat yaptığı paylaşımda, “aidatımızı ödemedik diye Baro kaydımızı mı siliyor. Böyle bir tehdit görülmedi bu zamana kadar”dedi. 

resim-004.jpg

Ancak bazı Avukatlar ise yıllık 233 TL aidat parasını ödemeyen Avukatları eleştirdi ve söz söylemek için önce aidat borçlarını ödesinler. Bu kanuni zorunluluk. Altı üstü 6 paket sigara parası. Baro’nun bunu da cebinden ödeyecek hali yok”diye konuştu.

BARO GEÇEN HAFTA AVUKAT HAKLARINI SAVUNMUŞ SİSTEMİ KAPATMIŞTI

Öte yandan Gaziantep Barosu geçtiğimiz günlerde Avukatlarının haklarını savunmak için kamu görevinde bulunmayacaklarını ve davalara bakmayacaklarını açıklayarak sistemi kapatmıştı. Tartışmaları beraberinde getiren bu uygulama, baro resmi internet sayfasından şu kararı paylaşmıştı:

“Gaziantep Barosu Yönetim kurulu olarak mesleğin içinde bulunduğu durum, Avukatlara yönelen ekonomik ve fiziksek şiddete dair gerekli önlemlerin alınmaması, hain CMK Asgari ücret tarifesi ve vergi oranları konusunda Adalet Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarının sessizliği karşısında 15/12/2022 itibariyle ilimiz dahilinde CMK görevlendirmesi yapmıyoruz. Hukuktan gelen gücümüzle tüm baro üyesi meslektaşlarımızı dayanışmaya davet ediyoruz" 

Uyap sisteminde avukat olarak kaydınız bulunmamaktadır. Komisyon ve Baro başkanlıklarından uyap sistemine kaydınızı yaptırabilirsiniz,

Bu konuda bir Avukat ise tepki göstererek, “aioatımızı ödemedik diye Baro kıydımızı mı siliyor.Böyle bir tehdit görülmedi bu zamana kadar”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?