USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ASSİAD’tan Ankara Çıkarması

Arap İşadamları ve Sanayiciler Derneği "ASSİAD" Başkanı Abdul Ghafour Salih Asfour ve Yönetim Kurulu Üyesi Enes Kurdiya, Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

ASSİAD’tan Ankara Çıkarması
14-10-2021 18:22
14-10-2021 19:26
GAZİANTEP
Google News

Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü Yatırım Ofisi Başkanlığı’nda Yatırım Hizmetleri Daire Başkanı Zeynel Kılınç, Proje Yönetim Birimi Başkanı Dr. Sefa Işık, Yatırım Destekleri Birimi Başkanı Ömer Mennan Güler, Projeler Müdürü Mahmut Selim Porgalı ile toplantıda bir araya gelen Başkan Asfour, Türkiye'de Arap yatırımcıların çalışma izinleri ve vatandaşlık başta olmak üzere, gayrimenkul edinmede yaşanan sıkıntılar dâhil olmak üzere işadamlarının yatırımlarını engelleyen ve etkileyen sorunlardan söz etti.

Görüşmenin ardından Yatırım Ofisi Başkanlığı Yatırım Hizmetleri Daire Başkanı Zeynel Kılınç, gündeme gelen konuları takip edeceklerini ve en kısa sürede Yatırım Ofisinin yetkisinde olan konularda çalışmalar yapacaklarını söyledi.

ASSİAD Başkanı Asfour’dan sorunlarla ilgili rapor isteyen Kılınç, ilerleyen süreçte Gaziantep’te bir toplantı organizasyonu yaparak Arap yatırımcılarla bir araya gelmek istediklerini kaydetti.

TBMM’de AK Partili vekillerle buluştular

 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, TBMM idare amiri ve AK Parti Gaziantep milletvekili Ali Şahin ve AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Mehmet Erdoğan ve AK Parti Genel Merkez Ekonomi işler Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile görüşen ASSİAD Başkanı Asfour, yaşanan problemler ve ASSİAD hakkında milletvekillerine bilgi vererek rapor sundu.

 Asfour; “Türkiye’de artı değer üretmek istiyoruz.”

 Gerçekleştirilen görüşmelerde yaşanan sorunlar ve çözüm yollarına yönelik fikir alışverişinde bulunan ASSİAD Başkanı Asfour, 250 Üyesi bulunan derneğin 2021 Ocak-Eylül döneminde 400 milyon dolar civarında direkt ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

Çalışma izin belgesi sorunu ve vatandaşlık ile gayrimenkul edinmede yaşanan sorunlara rağmen yatırımların yapıldığını ifade eden Başkan Asfour, “Birde problemlerin çözüldüğünü düşünün, Yatırımlar katlanarak artacaktır. Biz Türkiye’ye yük olmaya değil, artı değer yaratmak istiyoruz. Türkiye'nin ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışacağız. Bizim isteğimiz de Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmiş ülkeler arasında yer almasıdır” diye konuştu.

 Şahin; “AK Parti tüm kesimlerin yanındadır”

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, AK Parti’nin Türkiye'de yaşayan herkesin yanında olduğunu ve Suriyeli, Iraklı ve herhangi bir ırk ayrımı yapmadığını söyledi.

Şahin, “Adalet ve Kalkınma Partisi olarak tüm yatırımcıların yaşadığı sorunları takip edeceğiz” dedi.

 Koçer; “Ticari entegrasyon şart.”

 AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili Nejat Koçer, yaşanan sıkıntıların farkında olduğunu ifade ederek, ticari entegrasyon önerisinde bulundu.

Suriyelinin sadece Suriyeli ile alışveriş yapmamasını tavsiye eden Koçer, “iletilen problemlerin takipçisi olacağız. Ama sizlerde ticari entegrasyona katkı sunacak adımlar atın. Kayıt dışı çalışmayın. Birbirinizi kontrol edin. Uyarın. Yanlış yapanı korumayın. Böyle yaparsak sorunları daha hızlı ve rahat çözeriz. Doğrudan siyaseti etkileyen bir mesele olduğu için sorunların çözümü zaman alabiliyor” diye konuştu.

 Erdoğan; “Aklımızdaki sınırları kaldırmalıyız.”

 AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise ziyarette yaptığı açıklamada, “Bu coğrafyanın insanları birlik olup sömürgeci ülkelerin aklımıza çizdiği suni sınırları kaldırmalı. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı tüm kararların arkasındayız” dedi.

Tüm halkları kardeş olarak gördüklerini ve savunmasız Suriye halkının yanında olduklarını belirten Erdoğan, kendilerinin bu ülkedeki tüm yatırımcıların sorunlarının çözülmesine ve yaşam standartlarının yükseltilmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.

 Kirazoğlu; “Yatırımcı Türkiye’de sorun yaşamaz.”

 AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Türkiye’de yatırım yapan kimsenin sorun yaşamayacağını ifade ederek, çalışma izin belgesi, vatandaşlık, gayrimenkul edinimi gibi konularda yaşanan sıkıntıların yatırımcıları başka ülkelere kaçırmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 2023 seçimleri öncesi muhalefetin en büyük propagandalarından birisinin Suriyeliler meselesi olduğunu belirten Kirazoğlu, toplumun Suriyeliler meselesinde muhalefet tarafından kullanıldığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?