USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Gazi Savaş Kaya, ay yıldızlı bayrak için mücadelesini milli formayla sürdürüyor

Tunceli'de 2008'de mayına basması sonucu gazi olan Savaş Kaya, Ampute Futbol Milli Takımı ile ay yıldızlı bayrak için mücadele etmeye devam ediyor.

Gazi Savaş Kaya, ay yıldızlı bayrak için mücadelesini milli formayla sürdürüyor
17-03-2023 14:39
Google News
Ankara

Amasya'da dünyaya gelen 38 yaşındaki Savaş Kaya, terörle mücadele kapsamında gittiği operasyonda mayına basması sonucu sol bacağını diz kısmından kaybetti.

Bacağını kaybetmesine rağmen hayata dair umudunu hiç yitirmeyen ve rehabilitasyon tedavisi gördüğü sırada kendisi gibi gazilerin desteğiyle ampute futbolla tanışan Kaya'nın hayatı, kendi deyimiyle "o gün" yeniden başladı.

Ampute Futbol Milli Takımı'nın 2017'de Avrupa şampiyonu, 2018'de ise dünya ikincisi olduğu kadroda yer alan Savaş Kaya, geçen yıl Türkiye'de düzenlenen Dünya Kupası'nda ay yıldızlı formayla şampiyonluk sevinci yaşadı.

"Futbol oynadığımda mutlu oluyorum"

Savaş Kaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yaşında bir uzvunu kaybetmenin ve hayata yeniden tutunmanın zor bir durum olduğunu söyledi.

Ampute futbolla tanışmasının ardından hayata yeniden döndüğünü dile getiren Kaya, "Futbol oynadığımda mutlu oluyorum. O nedenle 15 senedir bu sporu yapıyorum. Futbol oynadığım dönemlerde kendimi daha dinç, daha özgür hissediyorum. 20 yaşında ülkemi, bayrağımı korumak için terörle mücadelede bir ayağımı kaybettim. Ülkemi, bayrağımı tekrar temsil etmek için 15 yılımı da futbola verdim." ifadelerini kullandı.

Türkiye için mücadele etmeye milli formayla devam ettiğini belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, bu ülkede yaşıyoruz. Bu ülkeyi askerlik görevimizi yaparken topraklarımız, ülkemizin birlik ve beraberliği için savunuyorsak, daha öncesinde Çanakkale'de şehitlerimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için nasıl kan döktüyse biz de aynı şekilde kan döktük, bedel ödedik. Ödemeye de devam edeceğiz. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Her Türk gencinin, vatanın bölünmez bütünlüğü için elinden geleni yapacağını düşünüyorum. Ben de bayrak için mücadelemi hala devam ettiriyorum."

"Kendimle iki sefer gurur duydum." diyen Kaya, "2008'de yaralandıktan sonra ülkem için bir parçamı verdim ve gazilik onuruyla ödüllendirildim. Daha sonra ay yıldızlı bayrağı temsil ederken dünya şampiyonu oldum, tekrar kendimle gurur duydum. Ülke temsili gibi daha büyük, gurur verici hiçbir şey yoktur." şeklinde konuştu.

"Burak Yılmaz'ı örnek alıyorum"

Savaş Kaya, kariyerinin sonuna yaklaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"38 yaşındayım. 15 sene emek verdim ve hala Süper Lig'de mücadele ediyorum. Forvet mevkisinde oynuyorum. Kendime Burak Yılmaz'ı örnek alabilirim. Çünkü o da ülkemizi sayısız kez temsil etti ve sayısız golleri var. Benim de Süper Lig, Dünya Kupası ve Avrupa'da bir o kadar gol atmışlığım var. Fiziksel olarak elverişli olduğum müddetçe mücadeleme devam etmek istiyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?