USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazi̇antep Olgunlaşma Enstitüsüne övgü dolu sözler

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, müdürlüğünü Gaziantep’in en sevilen usta eğitimcilerinden, enstitünün kurucusu Hatice Kutsal Hoca’nın yaptığı Gazi̇antep Olgunlaşma Enstitüsüne övgü dolu sözler söyledi.

Gazi̇antep Olgunlaşma Enstitüsüne övgü dolu sözler
22-02-2021 21:40
Google News
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gaziantep olgunlaşma enstitüsü çalışanları ve kursiyerlerini kutlayarak; “Kültürel mirasımızın korunması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması misyonunu büyük başarı ile yürüten Olgunlaşma Enstitüsü Gaziantep çalışanlarımızı ve kursiyerlerimizi kutluyorum”dedi.

NUREL ENVER TANER GAZİANTEP OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ HAKKINDA

Enstitü, 2017 yılında Hatice Kutsal tarafından kurulmuştur. Enstitüde unutulmaya yüz tutmuş Türk giyim ve el sanatları alanlarında, sürdürdüğü araştırmalar doğrultusunda verdiği eğitim öğretimle geçmişten gelen bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktaracak araştırmacı, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen,bilgi paylaşımı yapabilen ve paylaşılan bilgiler vasıtasıyla yeni kişilere, kurumlara ulaşarak işbirliği fırsatları yaratan nitelikli bireyler yetiştirmek, yöremize ait geleneksel giyim ve el sanatlarını güncelleyerek özgün çalışmalarla unutulmamasını sağlamak, yörenin yaşam kalitesini yükseltmek ve kişilerin hayat boyu öğrenmesini sağlayarak kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, sosyal ve kültürel kurslar düzenlemek, değişen ve gelişen ekonomiye duyarlı, istihdama yönelik, gelir getirici kurslar açmak hedeflenmektedir.

Kurum, genel toplum yararını gözetmekte ve toplumsal amaçlara hizmet etmektir. Kurumda toplumsal ihtiyaç ve beklentilerin karşılanması noktasında, teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri takip ederek,yeni kişi ve kurumlara ulaşarak fırsatlar yaratılmaktadır ve çalışma barışının sağlanmasında etkin rolü olan doğru iletişim dilinin kullanılmasında gereken hassasiyeti gösterilmektedir.

Kurumun Kurucu Müdürü Hatice Kutsal, Müdür Yardımcıları ise; Ayşe Ceyda Uygur, Gökben Karadaş, Sema Hilal İmren, Yunus Bozbahçe.          
                     
Kurumda Eğitim-Öğretim, Araştırma, Tasarım ve Üretim ile Tanıtım ve Pazarlama bölümleri bulunmaktadır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında “Moda Tasarım Teknolojileri Alanı / Modelistlik dalında” 2 Yıllık Mesleki Denklik Programı açılmıştır. Programa devam eden 7 öğrenci mevcuttur. Öğrenciler bu yıl 2. sınıf olup; işletmede mesleki eğitimlerini yine kurumda yapmaktadırlar.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında “Moda Tasarım Teknolojileri Alanı / Giysi Kalıp Tasarımı ve Üretimi” dalında 2 Yıllık Mesleki Denklik Programı açılmıştır.Programa devam eden 10 öğrenciler mevcuttur. 

Kurumda Dekoratif El Sanatları, El ve Makine Nakışı, Sanayi Nakışı, Lazer Kesim – Tasarım, Gaziantep Bakır El İşlemeciliği, Aba Dokuma, Dekoratif Sanatlar, Vitray, Kadın Giyim Modelistliği, Kadın Terziliği, Yemeni, Takı Tasarımı, Takı İmalatı, Sedef Kakma, Kutnu Dokuma, Kumaş Desenleme, Mozaik, Çini, Alçı Model ve Kalıp, Tornada Form şekillendirme, Serbest Seramik Şekillendirme, Servis, Pastacılık, Mutfak, Çizim-Tasarım,  Grafik ve Bilişim Teknolojileri alanlarında eğitim verilmektedir. 
Enstitünün bölgesel koordinasyon sağlayacağı iller Şanlıurfa ve Kilis olup, yöresel çalışma alanı Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis’tir. 

Enstitü, ilin gelenek, görenek ve el sanatlarını yaşatmak için araştırma, arşiv ve tanıtım görevlerini üstlenmiştir. Bu kapsamda ilin kültürünü geçmişten geleceğe taşımak ve yaşatmak adına, Şehitkâmil Belediyesine ait, “Yaprak Mahallesi Derekenarı Sokak No:20 Şehitkâmil/Gaziantep” adresinde bulunan, 464 ada ve 74 parselde kayıtlı taşınmaz (Antep Evi) “Kültür ve Sanat Atölyesi” olarak, enstitüye tahsis edilmiştir.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?