USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazete Manşetleri

Yerel gazete manşetleri

Gazete Manşetleri
11-08-2015 12:28
Google News
h3>
PUSULA


RESMEN DEĞİŞTİ



Suruç olayının ardından çözüm sürecinin sekteye uğraması ve ardından gelen çatışma haberleri, Gaziantep kamuoyunda Celal Doğan ismini tartışılır hale getirmişti. Elbeyli’deki çatışmada Gaziantepli Astsubay M.Yalçın Nane’nin şehit olmasının ardından, Arıl’daki bulvarın adının değişmesi gündeme geldi. O bulvarın adı, dün Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından resmen değiştiridi.


TELGRAF



KÖYLER KURTULACAK



Büyükşehir Belediyesi 100 köyü tehdite eden Çaybaşı Organize Besi Bölgesi’ne arıtma tesisi kurmak için düğmeye bastı.


HAKİMİYET



YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ



Daha önce eski TRT arazisi üzerinde planlanan, temeli bile atılan şehir hastanesi daha sonra Büyükşehir Belediyesi meclisinin geçtiğimiz yıl aldığı kararla Karataş’a yapılmasına karar verildi. Dev projenin Karataş’ta eski hipodrom alanına tabelası dikildi ama henüz temeli atılmadı.


SABAH



İÇ GÜVENLİK HARCAMASI 9 YILDA YÜZDE 45 ARTTI



 Suriye’ye yapılan askeri yardımlar konusunda çeşitli milletvekilleri tarafından 2012 ve 2013 yıllarından verilen 100’ün üzerinde soru önergeleri anlamlı bir bilgi içerecek şekilde cevaplandırılmadı


GAZİANTEP 27



KUZEYDE YENİ GAZİANTEP



Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, imar, plan, arsa ve ulaşım master planının tamamlanmak üzere olduğunu ve planın büyük bir yol haritası olacağını söyledi. Meclis toplantısında konuşan Şahin, Kuzey Gaziantep projesini açıkladı ve TOKİ Başkanı’nın Gaziantep’e gelerek yeni Gaziantep projesini anlatacağını söyledi.  Mecliste ayrıca Celal Doğan’ın adını taşıyan Arıl Mahallesindeki bulvarın adının "Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane", Akkent Mahallesi’ndeki 416 numaralı caddenin adının ise "Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız" olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.


EKSPRES



HASTANEYE GİTMRK BİR DERT



Artan nüfusa paralel olarak, sorunlar da aynı doğrultuda büyüyor. Gaziantep, özellikle sağlık alanında kalabalık nüfusun sıkıntılarını yaşıyor. Devlet hastanelerine gitmenin bir sıkıntı olduğunu belirten vatandaşlar, “ Hastanelere artık ihtiyaca cevap vermiyor. Randevu sistemi çökmüş durumda. Dar, kalabalık, havasız koridorlar sağlıklı insanı bile hasta edecek durumda.” sözleri ile sıkıntıları dile getiriyorlar.


GÜNCEL



’SURİYE’DE HAYAT ESKİSİ GİBİ OLMAZ’



Suriye’deki iç savaş Şam merkezi dışında IŞİD ile de mücadele edilmesi kararıyla gelecek aylarda devam edecek görünürken, sığınmacılar açısından ise Türkiye’de yaşam koşulları tartışılıyor. Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Mehmet Nuri Gültekin, Türkiye’de artık Suriyelilerin kalıcı olacağı algısı oluştuğunu ve belirterek, ‘Bundan sonra da sığınmacıların uyum sorunu daha çok gündeme gelecek. ’ dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?