USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazete Manşetleri

Gaziantep Yerel Gazete Manşetleri

Gazete Manşetleri
20-06-2015 13:09
Google News
PUSULA

 

GAZİANTEP TÜRKİYE’DE EN ÇOK ŞİRKET KURAN İLLER ARASINDA.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Mayıs ayı verilerine göre; Gaziantep’te 2015 yılının ilk 5 ayında bin 113 şirket ve kooperatif kurulurken, 145 şirket ve kooperatif kapandı. 2014 yılının ilk 5 ayında Gaziantep’te bin 161 şirket ve kooperatif kurulmuş, 150 şirket ve kooperatif kapanmıştı.

 

EKSPRES

 

1,1 MİLYON TL DAĞITILACAK

Şehitkamil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, muhtaç vatandaşlara 2015’in ilk 6 ayında 4 milyon 245 bin liralık nakit yardımı yaptı. Ramazan ayında da 1 milyon 100 bin liralık yardım yapılması planlanıyor.

 

HAKİMİYET

 

ZİHNİYET SORUNUMUZ VAR

Kadına karşı şiddet olaylarının artmadığını yalnızca görünür hale geldiğini vurgulayan KAMER Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Aynur Yıldıran, “Kadına yönelik şiddet ile mücadelede zihniyet sorunumuz var” şeklinde konuştu.

 

SABAH

GEÇİCİ ÇÖZÜMLER YENİ SORUNLARA NEDEN OLUYOR

İHD göç mevzuatını yeniden düzenlenmesini ve sığınmacıların bulunduğu kampların STK ların denetimine açık hale getirilmesini istedi. İHD Mülteci hakları komisyonu zorla yerinden edilenler için kalıcı iyileştirme yollarına gidilmesi yerine geçici çözümler geliştirilmeye çalışılmasının yeni sorunalra neden olduğunu bildirdi.

 

GAZİANTEP27

 

ÇIKSORUTTA YANLIŞLIKTAN DÖNÜLDÜ

Çıksorut Mahallesi Maaş Kuyu Sokaktaki 9 işyeri dün Büyükşehir zabıta ekiplerince mühürlendi. Zabıtalar dükkanları boşaltmaları için esnafa 3 günlük süre verince kıyamet koptu. İsyan eden esnaf, kendilerine daha önce hiç uyarı yapılmadığını söyleyerek, mübarek Ramazan ayında ve bayram öncesinde işyerlerinin kapatılmasını haksız bir uygulama olarak değerlendirdiler. Bunun üzerine görüşlerini aldığımız Büyükşehir genel sekreteri Deniz Köken,  buraların yıkılarak yol ve parka katılacağını, ancak dükkanlar için esnafa Bayrama kadar izin verdiklerini söyledi.

 

TELGRAF

TARİHİ HAMLE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince başlatılan çalışmalar sayesinde, kentteki eski yapılar restore ediliyor.

Başta tarihi Bey ve Şehreküstü mahalleleri olmak üzere kentin farklı noktalarında yürütülen restorasyon çalışmaları sonucu harabe görünüm, yerini şık ve nostaljik mekanlara bırakıyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?