USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Garanti ve PERYÖN, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kılavuzu”nu Gaziantep’te tanıttı.

Garanti Bankası, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) işbirliğiyle Gaziantep’te KOBİ’lerle buluşarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ndaki değişikliklerin hukuki ve teknik açıdan getirdiklerini anlattı.

Garanti ve PERYÖN, “İş Sağlığı ve Güvenliği Kılavuzu”nu Gaziantep’te tanıttı.
07-05-2015 21:30
Google News
İki kurumun işbirliğiyle hazırlanan “KOBİ’lere Özel İş Sağlığı ve Güvenliği Kılavuzu”nun tanıtıldığı etkinlik, “KOBİLGİ Toplantıları” kapsamında, Garanti Bankası Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

 

Toplantı, Garanti Bankası Garanti Bankası Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Cenk Özsezginler ve PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Güneydoğu Anadolu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Aybey’in açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Doç. Dr. Erdem Özdemir söz alarak, KOBİ’leri yeni kanun hakkında bilgilendirdi. Daha sonra, GLC Grup ve Teges Genel Müdürü Levent Işıldak ile İş Güvenliği Uzmanı Yahya Kemal Kösalı birer konuşma yaptı.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak “Ülkemizde son yıllarda yaşanan hızlı sanayileşme ve teknolojik gelişmeler, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bazı ihtiyaçları beraberinde getirdi. Çalışan ve işveren farkındalığı artarken; yaşanan iş kazaları ve meydana gelen trajik ölümler, toplumsal bellekte unutulmaz izler bıraktı. Hepimizin konu özelinde hassasiyetini artırdı. Biliyoruz ki iş sağlığı ve güvenliği, çoğunluğu işveren konumunda bulunan KOBİ’lerimizin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. İş kazalarından uzak, tehlikesiz ve sağlıklı bir ortam sunmanın,hepimizin önceliği olduğunun farkındayız. KOBİ’lerin, iş sağlığı ve güvenliği alanında somut adımlar atabilmesi için elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz.”dedi.

 

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’de İSG konusunda kültür değişimine ihtiyaç olduğunu vurguladı: "İK uygulamaları alanında iyi örnekleri KOBİ’ler genelinde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Ekonominin yüzde 80’ini oluşturan KOBİ’lerimizde, insan yönetimi uygulamalarına odaklanarak, potansiyel gelişimine daha çok katkı yapabileceğimizi düşünüyoruz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG), PERYÖN olarak her zaman önem verdiğimiz ana çalışma alanlarımızdan biri. Yasal düzenlemeler yapılsa bile kazaların önüne geçmek için iş güvenliğinin yerleşik bir kültür haline gelmesi gerekiyor. Son iki yıldır İSG için kültür değişimini KOBİ’lerle birlikte yaratmak üzere çalışmalar yapıyoruz. KOBİ’lere İSG konusunda yol gösterici olmak, iş güvenliği kültürünü toplum geneline yaygınlaştırmak hedefiyle dernek bünyesinde sorumlu yönetim kurulu üyemiz Prof. Dr. Erdem Özdemir’in liderliğinde İSG Çalışma Grubumuz yer alıyor. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük insan yönetimi kongresi olan 22. PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi’nde de İSG gündemindeki önemli konuları aynı anda 4 ayrı paralel oturumda ele aldık, dikkati İSG konusuna çektik. 2015’te de Türkiye’nin de en önemli gündem maddesi olduğuna inandığımız İSG konusunda insan kaynakları ile iş güvenliğini bütünleştirmek, iş güvenliğini bir kültür haline getirmek konusunda sorumluluk almak amacı ile projelerimizi artırarak devam ettireceğiz. Özellikle büyük şirketlerdeki olanaklardan yoksun olan ve iş güvenliği alanında çalışmalara ihtiyacı olan KOBİ’leri bu konuda destekleyeceğiz. Garanti Bankası işbirliğiyle 2013’te başlattığımız İSG konulu KOBİLGİ toplantılarının bu kültürün gelişmesi konusunda önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. 2015’te Denizli’den sonra bugün Güneydoğu Anadolu’nun iş ve ticaret merkezi Gaziantep’te beraber olduğumuz için çok mutluyuz. PERYÖN olarak KOBİ’lerde “insan yönetimi uygulamalarını” geliştirmeye yönelik proje çalışmalarımız devam ediyor. 2015 yılında KOBİ’leri geliştirmeye odaklanan diğer şirket ve sivil toplum kuruluşu örgütleriyle bu alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?