USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fuarcılığın kraliçesine GAGİAD’dan ödül

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) 10. Ödül töreninde yerel yönetimlerden spora kadar bir çok alanda başarılı olanlar ödüllendirildi.

Fuarcılığın kraliçesine GAGİAD’dan ödül
31-10-2017 13:09
Google News
Güneydoğu ve Türkiye’nin fuar ihtiyacına  cevap verebilmek amacıyla 1996 yılında kurduğu Akort Fuarcılık ve Organizasyon Şirketi ile sektörde 20 yılı geride bırakan Hülya Akkaya,GAGİAD Girişimci Kadın ödülünün sahibi oldu.

Medya sektörü başta olmak üzere, eğitmenlik ve yöneticilik gibi alanlarda çalışan Akkaya, KOBİ’lerin markalaşma yolunda en büyük destekçisinin fuarcılık olduğunu düşünerek, ayakkabı, triko, penye-konfeksiyon ve tarım alanlarında sektörel fuarlar organize ediyor.

Gaziantep’in ilk kadın meclis üyesi olan Akkaya, önüne çıkan zorluklara takılmadan, yılmadan bir kadının iş dünyasındaki başarı yürüyüşüne tanıklık ediyor.

Kadın Girişimci Hülya Akkaya 1957 yılında Tunceli Pülümür’de doğdu. Lise eğitimine Diyarbakır’da devam eden Akkaya daha sonra sırasıyla; 1976-1996 yıllarında Gaziantep ODTÜ /Gaziantep Üniversitesi’nde; Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü, YADİMER ve GÜSEM Döner Sermaye İşletme Müdürü, Fen Edebiyat Fak. Sekreteri, Kreş ve Ana Okulu Kurucusu, Özel izinle Polis Okulu Eğitmeni (Polis, Halk İlişkileri ve Turizm Dersi) olarak çalıştı.

1996 yılında emekli olan Akkaya AKORT Fuarcılık ve Organizasyon Şirketini kurdu.Markalaşma ve ürün  tanıtımının en önemli yolunun fuarcılık olduğunu düşünen Akkkaya, penye-konfeksiyon, triko, ayakkabı ve tarım alanlarında sektörel fuarlar organize etmeye başladı.

Kadın girişimci olarak bir çok ödül alan Akkaya, iş dünyasında kadınların başarısına örnek olarak gösteriliyor.

GTO Kültür Turizm Komisyonu Başkanı, TOBB Genel Kurul Delegesi, TOBB Turizm Kurulu Üyesi olarak geçen dönem görev yapan Akkaya;

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı

Gaziantep Turizm Derneği Başkanı

Gaziantep GAGİKAD Kurucu Üyesi

TOBB Fuarcılık Sektör Meclisi Üyesi

Büyükşehir Belediyesi Yardım Gönüllüleri Derneği Genel Kurul Üyesi

Engelsiz Spor Kulubü Yönetim Kurulu Üyesi

Kent Konseyi Genel Kurul ve Kadın Meclisi Üyesi,

İpekyolu Kalkınma Ajansı Turizm Konseyi Üyesi

ve AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmekte. (Güney Ekonomi)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?