USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

FİNALE KALDIK

Her yıl dünyanın o sene yapılan en iyi stadının seçildiği stadiumbd.com’da bu sene Gaziantep Stadyumu da aday gösterilmişti. Dün yapılan toplantı sonrası juri üyeleri 27 stadyumun arasından finale kalan 10 stadyumu açıkladı.

FİNALE KALDIK
28-02-2018 11:51
Google News
Her yıl dünyanın o sene yapılan en iyi stadının seçildiği stadiumbd.com’da bu sene Gaziantep Stadyumu da aday gösterilmişti. Dün yapılan toplantı sonrası juri üyeleri 27 stadyumun arasından finale kalan 10 stadyumu açıkladı. Türkiye’den 3 stadyumun finale kaldığı yarışmada Gaziantep Stadyumu finale kalmayı başardı. 

 

Türkiye’den 3 stadın finale  kaldığı yarışmada  Gaziantep Stadyumu’nun yanı sıra Samsun Stadyumu ve Yeni Sakarya Stadyumu da  finalde yer aldı.  Geçtiğimiz sezon Türkiye’den Vodafone Park’ın 1. seçildiği yarışmada Gaziantep Stadyumu mimari yapısıyla diğer stadyumların bir adım önünde bulunuyor. 27 stadyumun yarıştığı birinci elemede Yeni Gaziantep Stadyumu finale kalan 10 stadyum arasına girmeyi başardı.  Stadyumlar büyüklük, bütçe ve  çevre yapısına göre değerlendirilecek. Her biri farklı ülkeden gelen deneyimli stadyum mimarlarının jüri olduğu yarışmada 2018 Dünya Kupası finaline ev sahipliği yapacak olan Saint Petersburg’daki Stadion ST. PB. de yer alacak. Jüri önceki gün yaptığı toplantı sonucu 10 finalisti açıkladı. Türkiye’den 3 stadyumun finale kaldığı yarışmanın sonucu 7 Mart’ta yapılaçcak olan lansmanla dünyaya duyurulacak.  www. stadiumdb.com sitesi üzerinden devam eden oylama  4 Mart 2018 Pazar günü satt 22:00’a kadar devam edecek.

 

İşte finale kalan 10 Stadyum;

 

1-Gaziantep Stadyumu [Gaziantep, Türkiye]

 

2-Lunzhniki [Moskova, Rusya]

 

3-Mercedes-Benz Stadyumu [Atlanta, ABD]

 

4-Samsun 19 Mayıs Stadyumu [Samsun, Türkiye]

 

5-Stadion ST. Petensburg [St. Petersburg, Rusya]

6-Stadion Slaski [Chorzów, Polonya]

7-Stadionul Ion Oblemenco  [Craiowa, Romanya]

8-U Arena  [Paris / Nanterre, Fransa]

9-Wanda Metropolitano [Madrid, İspanya]

10-Yeni Atatürk Stadyumu [Sakarya, Türkiye]
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?