USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Evlat nöbetindeki annenin feryadı yürekleri dağladı

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK çalışanları çeşidinden dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı uğrunda soy sop nöbeti markajcı ailelerin direnişi 751. gününde de bitmeme ederken, yıldırı örgütü PKK çeşidinden ancak dağa kaçırılan Rama

Evlat nöbetindeki annenin feryadı yürekleri dağladı
23-09-2021 13:51
Google News
Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri kabilinden kaçırmış olduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da ayrımlı kentlerden Diyarbakır'a mevrut ailelerin HDP il binası uğrunda başlatmış olduğu yerleşme eylemi 751. gününde de sürüyor. Oğlu Ramazan düşüncesince hareket işleyen anne Mevlüde Üçdağ, oğlunun 1 Haziran 2015'te kandırılıp dağa götürüldüğünü bunun dair HDP önündeki eyleme katıldığını belirterek evladına kavuşmadan HDP il binası önünden ayrılmayacağını söyledi.

“752 gündür ağlıyorum, haykırıyorum ve evladımı istiyorum”

752 çağ ve tahminî 3 senedir bu kapıda bulunduğunu kail Üçdağ, "Ağlıyorum, haykırıyorum ve evladımı istiyorum. HDP'li milletvekilleri burada mevcut Kürt ve Zazaların hesabına meclise gitmişseniz evladımızı hakkını verin. Ey HDP milletvekilleri bundan sonra vicdana gelin, bu annelerin feryadını kulak verin artık. Evlatlarımızı verin, benim ortak tane değil burada mevcut Kürt ve Zazaların çocuklarını arka verin. Yeter bundan sonra zaman matematik günüdür. Ben 3 senedir bu kapıya geliyorum, ağlıyorum, hakkım bulunan evladımı bundan sonra bana arka verin. Haykıra haykıra sizlere söylüyorum hakkımı verin. Ankara'ya meclise geleceğim ve o HDP'li milletvekillerinin yakasına yapışacağım. Mecliste nite benim Ramazanımı dile getiremiyorsunuz. Ey Avrupa İnsan Hakları nite siz Demirtaş'ın tahliyesini istiyorsunuz? Burada mevcut çocuklarımızın tahliyesini isteyin” dedi.

“Artık kâfi dayanamıyorum sözün bittiği yerdeyim”

Elinde tutuğu evladının fotoğrafıyla haykıran anne Üçdağ, “Artık bu ölmüş fotoğraflara katlanmak istemiyoruz, evlatlarımızı istiyoruz. Ben çocuğumun terine üstelik özlenti kaldım, bundan sonra evladımı versinler. Ben burada bağırmama dayanamadılar kepenk kaçıp gittiler. Nereye giderlerse gitsinler evladımı versinler yok ise onların başına yıkarım. Gerekirse Kandil'e giderim o PKK'nın başına yıkarım. Evlatlarımız dönüyor ve PKK çöküyor. Artık kâfi dayanamıyorum sözün bittiği yerdeyim, feryadımızı duyun, duyun ne olmuş kalıyorsunuz duyun. Anneyim yüreğim yanıyor. Meclis, 81 il beni duyun bundan sonra yok ise canıma kıyacağım. Ramazanımı getirin nereden getiriyorsanız getirin. Ölü üstelik attınız içtimai iletişim araçları hesaplarına lakin ego inanmıyorum Ramazanımı getirin. Benim oğlum bilmiyordu onu kaçırdılar Amerika'nın askeri yaptılar, ego oğlumun Türk devletine askeriye yapmasını istiyorum” sanarak konuştu.

“Güzel aşındırmak evde yiyemiyorum zira Ramazan'ım yok”

Gözyaşları içinde oğluna konfirmasyon olması düşüncesince çağrıda mevcut anne Üçdağ, “Ramazan oğlum şayet sen ortak çağ bu feryadımı duyarsan, bil ki annen 3 sene değil, 100 sene da geçse o buradan seni almadan gitmeyecektir. Artık dayanamıyorum. Geceleri uyuduğumda yastığım gözyaşlarımla ıslanıyor, uykum gelmiyor. Sıcak aşındırmak bile evde yiyemiyorum. Güzel aşındırmak evde yiyemiyorum zira Ramazanım yok” biçiminde konuştu.

Sedat Irmak

İLGİLİ HABER
Evlat hasreti çekici anne HDP ve PKKya başkaldırı etti Evlat hasreti çekici anne HDP ve PKK'ya başkaldırı etti
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?