USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Eski Oyuncusu Gaziantepspor’u Anlattı.

Gaziantepspor’un kurulma aşamasında ve bugünlere gelmesinde pay sahibi olanlardan birisi de Serdar Kav. Kav, şu an Gaziantepspor’un bu hallerde olmasının içini acıttığını söyledi.

Eski Oyuncusu Gaziantepspor’u Anlattı.
13-03-2018 09:40
Google News
FUTBOL BİR SEVDAYDI

 

“Futbol bir sevdadır” diye sözlerine başlayan Serdar Kav, istikrarlı bir futbol hayatını geride bıraktı. Geçmişe yönelik yaptığımız yolculuk sırasında futbol hayatını anlatmaya başlayan Serdar Kav, ağzından çıkan ilk cümelerle birlikte duygu yüklü anlar yaşamaya başladı. Futbola çok küçük yaşlarda gönül verdiğini belirten Serdar Kav, futbolun bir sevda olduğunu söyledi. Eskiden futbolun bir gönül işi olduğunu ve maddiyatın hiç bir zaman öne çıkmadığını dile getiren Kav, “Zaten eskiden futbolda para kazanmak çok zordu. İmkanlar yoktu. Biz kolumuzu bacağımızı kırma pahasına toprak sahalarda futbol oynardık. Her sezonda en az 6-7 kişi kolunu bacağını kırardı. Futbola gönül vermeyen zaten bu sporu yapamazdı. Büyük fedakarlık gerektiriyordu” diye konuştu.

 

YOKLUKLARLA BAŞLADIK 

 

Serdar Kav, Futbola başladığı ilk yıllardan jübilesini yaptığı döneme kadar futbolun hep yokluklarla boğuştuğunu söyledi. Küçük yaşlardan itibaren tarla gibi sahalarda sakatlanma pahasına futbol oynadığını belirten Kav, “Eskiden idarecilerde de para yoktu. Biz para almazdık. Yöneticimizle hocamızın bir güleryüzü milyarlarla ölçülemeyecek bir mutluluk verirdi. Büyüklerimiz bizlere hep bu sahalarda nasıl futbol oynuyorsunuz diye kızardı. Tüm olumsuzluklara rağmen futboldan asla kopmadık” diye konuştu.

 

MAÇ YAPMAK İÇİN DIŞARI GİDERDİK

 

Gaziantep’in şu anki Kamil Ocak Stadyumu’ndu bulunan futbol tesisinin yıkılmasıyla 4 yıl saha sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Kav, sahalarını yıktırmamak için günlerce eylemler ve yürüyüşler yaptıklarını açıkladı. Kav, “Her şeye rağmen sahamız yıkıldı ve 4 yıl kapalı kaldı. Biz de mecburen Kırkayak Parkı’nın bulunduğu alanda maç yapardık. Saha bulamadığımız zaman idarecilerimizin desteği ve kendi imkanlarımızla Kahramanmaraş’a, Hatay’a maç yapmaya giderdik” dedi.

 

KULÜP BİNAMIZ YOKTU

 

Gaziantepspor’un yokluklarla mücadele ettiği o dönemlerde kuüp binalarının dahi olmadığını dile getiren Kav, kulüp binası olarak pasajda kiralanan iki dükkanı kullandıklarını söyledi. Kamplara dahi kiralanan bu iki dükkanda girdiklerini belirten Serdar Kav, “Şimdiki Sosyol Güvenlik Kurumu’nun altındaki pasajda kiralanan dükkanları bina olarak kullanırdık. Orada soyunur ve arabalarla antreman yapmaya giderdik” diye konuştu.

 

BAĞEVİNDE KAMPA GİRERDİK

 

Gaziantepspor olarak bağevinde kampa girdiklerini belirten Serdar Kav, bağevinin önündeki boş alanda da antreman yaptıklarını söyledi. Şimdiki imkanların binde birinin dahi kendilerinde olmadığını vurgulayan Kav, “Şu anda takımlar Avrupa şehirlerinde 5 yıldızlı otellerde kampa giriyorlar. nereden nereye? Bizler ise bağevinde kampa girerdik” diye geçmişte ne kadar kötü şartlarda spor yaptıklarını da gözler önüne serdi.

 

ESKİ FUTBOL ZEVK VERİRDİ

 

Eskiden futbolun göze daha hoş gelen ve taraftarları tribüne çekecek kalitede oynandığının altını çizen Serdar Kav, “Sokak futbolu çok yaygındı. Tüm sporcularımız sokaklardan yetişip gelirde. Dar alanlar olduğu için teknik futbolcular yetişirdi. Şimdi ise fizik gücüne dayalı futbol oynanıyor. Fizik gücü öne çıktığı için teknik futbolcu yetiştirmek de zorlaşıyor. Eskiden her maçta çok güzel hareketler izlerdik. Şimdi ise bir güzel hareket görebilmek için 8-10 maç beklediğimiz oluyor” dedi.

 

İDARECİLER BELEŞÇİLERLE UĞRAŞIRDI 

 

Serdar Kav, eskiden futbola taraftarların çok büyük ilgi gösterdiğini ve tribünleri tamamen doldurduğunu söyledi. Kulüplerin gelirlerinin de bulunmaması nedeniyle tribün gelirlerinin çok önemli olduğunu dile getiren Kav, “İdareilerde para olmadığı için maç gelirlerine büyük önem verirlerdi. Özellikle beleşçiler diye tabir edilen biletsiz seyirciler takımlara zarar verirdi. İdareciler de bu beleşçileri tribüne almamak için büyük gayret sarfederdi” ifadelerini kullandı. 

 

UNUTAMADIĞI ANISI

 

Gaziantepspor’da geçirdiği uzun yılların ardından bir çok anı kaldığını belirten Serdar Kav kendisini en çok etkileyen olayı ise şöyle anlattı: “Hiç unutmuyorum, bir gün yine bağevinde kampa girmiştik. Her tarafımızı yarayalarak antreman yaptığımız sahadan yorgun argın bağevine dönmüştük. Herkes çok acıkmıştı. Kamp dönemi olduğu için bir yere de gidemiyorduk. O gün aşçımız mutfağı da kilitleyip gitmişti. Sabaha kadar anahta aradık, kapıyı zorladık ama olmadı. O gece tüm futbolcular maça çıkacağı günün gecesinde aç bir şekilde sabahlamak zorunda kaldı. Sabahına da gidip maçımızı oynadık.”

 

Serdar Kav kimdir? 

 

Serdar Kav şu anda 56 yaşında. 1963 yılında Gaziantep’in köklü kulüplerinden olan Atletik Mekikspor’da futbola başladı. Henüz 16 yaşında iken Gaziantep karmasına seçilmeyi başardı. Sakıp Öztüzün ve Ali Beratlıgil’in teknik direktörlüğünde başarıdan başarıya koştu. 1969 yılında Gaziantepspor kurulunca kendisine de profesyonellik teklif edildi. Kabul etmeyen Serdar Kav, eski takımı Atletik Mekikspor’a döndü ve iki yıl daha burada futbol oynadı. 1971-1972 yılında Gaziantepspor’dan yeniden profesyonellik teklifi geldi. 10 bin lira karşılığında profesyonel oldu. Uzun süre kırmızı siyahlı forma için ter döken Serdar Kav, 1980 yılında tekrar amatörlüğe döndü. Atletik Mekikspor’dan bir türlü vazgeçemeyen Serdar Kav, burada teknik direktörlük görevi yaptı. Futbol Tertip Komitesi’nde yer aldı. Kav, futbol hayatına nokta koyduktan sonra ticarete atıldı. Şu anda kendisine ait işyerinde ticaretle uğraşıyor.

kaynak : telgraf
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?