USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ender Alkan: Savaşan bir takım olacağız

Bir dönem Süper Lig’de boy gösteren ve yaşadığı maddi sıkıntılar sebebiyle zor günler geçiren Gaziantepspor, Teknik Direktör Ender Alkan ile küllerinden doğmayı hedefliyor. Yeni sezon öncesi kırmızı-siyahlı kulüple ilgili Gol TV’ye özel açıklamalarda bulunan Ender Alkan, sahada mücadele eden ve savaşan bir takım oluşturacaklarını söyledi.

Ender Alkan: Savaşan bir takım olacağız
26-07-2018 11:21
Google News
 Eski günlerinden uzak olan ve yaşadığı sıkıntıları kenetlenerek atlatmaya çalışan Gaziantepspor, yeni sezon hazırlarını tempolu antrenmanlarla sürdürüyor. Teknik Direktör Ender Alkan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanlar günde çift idmanla tamamlanırken, futbolcuların hırslı tavırları camiayı mutlu ediyor.

İSKELET KADROYU OLUŞTURUYOR


Bu sezon TFF 2.Lig’de boy gösterecek olan kırmızı-siyahlı ekibin hedefi, genç kadro yapısıyla başarılı olup önümüzdeki yılların temelini oluşturmak. Bu bağlamda futbolcularıyla yakından ilgilenen Ender Alkan, en kısa sürede iskelet kadroyu oluşturarak hedefe yürümeyi planlıyor.

“HEDEFİMİZ HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK”


Takımın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan genç teknik adam Ender Alkan, “Başarıya aç bir kadro yapımız var. Sevgili Başkanımız Hasan Şahin ve değerli yöneticilerimizle bu camiayı tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. Teknik kadromuzla her gün neler yapabiliriz diye toplantılar düzenliyoruz. Futbolcularımızla yakından ilgilenerek onların gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Evet farkındayız 49 yıllık bir camianın yükü omuzlarımızda ama sorumluluk bizi daha da ateşlendiriyor. Gaziantepspor’un yeri Süper Lig. Bizde bunun farkındayız ve planlı-programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Süper Lig şuan için hayal olarak gözükebilir ama hayalleri gerçeğe dönüştürmek bu büyük camianın elinde. Taraftarımızın desteği çok önemli. Onlar bizim en büyü itici gücümüz olacak. Taraftarlarımızla birlikte bu zorlukların üstesinde geleceğiz. Bildiğiniz gibi transfer yasağımız var. Başkanımız yasağı kaldırmak için uğraşıyor. Fakat biz sanki transfer yasağı kalkmayacakmış gibi takımımızı hazırlıyoruz. Umarım bu sezon Gaziantepspor için yeni bir başlangıç olur” şeklinde konuştu.

“ANKARAGÜCÜ BİZİM İÇİN ÖRNEK”


Gaziantepspor Kulübünün, Ankaragücü’nün son 6 yılda yaşadıklarını örnek olarak ele alması gerektiğini vurgulayan Ender Alkan, “Şuan Gaziantepspor’un yaşadıklarını birkaç yıl önce Ankaragücü yaşadı. Ankaragücü bizim için büyük bir örnek. Kapandı, kapanacak derken tekrar dirilen ve yeniden küllerinden doğan Ankaragücü gibi bizde aynı mucizeye imza atmak istiyoruz. Sosyal medya hesaplarımdan Bursaspor ve Ankaragücü taraftarları sayısız destek mesajları yolluyor. İki büyük camiada da forma giyme şerefine ulaştım. Hedef gösterecek olursak Ankaragücü bizim için en doğru hedef olur. 2011-2012 sezonunda Süper Lig’de küme düşerek tam 6 yıl boyunca maddi sıkıntılarla boğuştular. Ama planlı ve programlı bir şekilde yollarına devam ederek 2018-2019 sezonunda tekrar Süper Lig’e dönmeyi başardılar. Umarım bu senaryonun aynısını bizde yazarız” dedi.

“TEKSASLI ENDER”


1998 ve 2004 yılları arasında Bursaspor formasını başarıyla terleten ve 158 resmi maçta 21 gole imza atan Ender Alkan, Teknik Direktör olarak Gaziantepspor’un başına geçti. Profesyonel futbol kariyerinde hırsı ve takım oyunuyla uzun yıllar başarılı performanslar ortaya koyan Ender Alkan, bir dönem Galatasaray’ın transfer listesinde yer almış ve sarı-kırmızılı takımın yoğun uğraşlarına rağmen transfer edilememişti. Bunun sebebi ise Ender Alkan’ın Bursaspor’a karşı farklı duygular beslemesiydi. Ender Alkan o dönem profesyonel bir futbolcu olarak karar vermemiş ve duygusal düşünerek, renklerine aşık olduğu Bursaspor’dan ayrılmamıştı. Vefa örneğini en ince ayrıntısına kadar akıllara kazıyan Ender Alkan, Bursaspor taraftarları tarafından hala “Teksaslı Ender” olarak anılıyor.

GOL TV
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?