USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

En büyük sorun konut

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek "Güney Şehir" projesi sayesinde Gaziantep’te bir çok meslek gurubu ev sahibi olacak.

En büyük sorun konut
15-06-2021 20:49
Google News
Önümüzdeki günlerde temeli atılacak proje için açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehrin ciddi bir konut ihtiyacı var. 2 bin konut için ihaleye çıkıldı. TOKİ’ye başvurular 1’e 50 geldi. En büyük sorun konut. Büyükşehir olarak şehrin konut ihtiyacını gidecek yeni planlamalar yapmamız lazım” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Basın Cemiyeti’ni ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu. Ziyarette gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Başkan Şahin, kent gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.

BANA HAKLI OLDUĞUM SÖYLENDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin trafik sorununun çözümü için Metro’nun şart olduğunu söyledi. Gaziantep Basın Cemiyetini ziyaretinde Metro konusunun yıllardır gündemde olduğunu, bir tek yatırım programına alınması işi kaldığını ve en büyük hayalinin bu olduğunu söyledi. Şahin, Tugay bölgesine yapılacak olan proje içinde yapılan tartışmalara son noktayı koyarken, “Ben bütün siyasi partilere ve bazı STK’lara gittim. Biz anlattık, bilgi verdik ve bana haklı olduğum söylendi. Bütün bunlara rağmen eğer sosyal medya üzerinden başka algı yöneltiyorsa o zaman başka niyet var” dedi.

YANLIŞ TWETLE MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRDI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Tugay arazisiyle ilgili bilgi verdi. İnşaat Mühendisleri odası başkanının yeşil alanı gösterip, burayı imara açıyorlar diye bilgi verdiğini söyleyen Şahin, “Yanlış twetle milletin kafasını karıştırdı. Biz kendisine gittik böyle olmadığını söyledik. Kendisi de böyle olmadığını gayet iyi biliyor. Bizim imara açtığımız kısım 1 milyon metrekarelik alan Gaziray’ın yanı. Vicdan sahibi herkes diyor ki burada yapılacak iş doğru bir iş. 3,5 milyon metrekarelik yeşil alan halka açılıyor. O bölgede ulaşım sıkıntısı var. Organizeye gitmek için dolaşıp dolaşıp duruyorsunuz. Şehitkamil Tugay Basra yolundaki o kapalı alanlar açılıyor. 60 yıllık eski nesil tugay yeniden yapılıyor. Herkesin kazanacağı bir model bu. Bir tane de ağaç kesilmiyor. O yüzden burada doğru bir şekilde anlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

İDEOLOJİK BAKAN BİR GRUP VAR

Siyasi partilere ve STK’lara gidip Tugay kavşağı ile ilgili sunum yaptıklarını ve bütün bilgileri verdiklerini belirten Şahin, “Kafalarındaki sorulara cevap verdik. Onlarda böyle bilmiyorduk gayet iyi gidiyor dediler. Meclisten geçirdik. 1 milyon metrekalik alanda parselasyona geçiriyoruz. Karşı tarafın aşına göre rakım farkı var. Çok ciddi çukurda orası. Yeni nesil Tugay’ı yapmak için oradan aldığımız parayı buraya kullanacağız. Oradan elde ettiğimiz 130 bin metrekare kapalı alan 550 bine çıkıyor. 4 katına çıkıyor. Toplam alan 10 milyon metrekare. Şuanda yaptığımız alan 44 milyon. 3,5 milyon metre kare alan halka açılıyor. Olağanüstü bir şey bu. Anlattığımızda herkes tamam dedi. Şu anda küçük bir azınlık var. İdeolojik bakan bir grup. Bununda ne yapsan düzeltemezsin. Vicdan sahibi herkes bizim ne yaptığımız dinleyip anladığı zaman projenin arkasında duruyor. Şimdi ben gidip anlatmama rağmen bana da başkanım sen haklısın demelerine rağmen eğer sosyal medya üzerinden başka algı yöneltiyorsa o zaman başka niyet var. Toplumun vicdanı görüyor” dedi.

ÇOK SAYIDA YOL AÇTIK

Kentte çok sayıda binayı yıkarak yol açtıklarını belirten Şahin, “Şehirde ciddi yol ihtiyacı var. Bir taraftan Mehmet başkan (Tahmazoğlu) bir taraftan büyükşehir yol açıyoruz. Köklü çözüm için yeraltı şart. Metro ile ilgili ulaşım master planı onaylandı. Alt yapı genel müdürlüğü strateji başkanlığına gönderdi. En önemli kısım buydu. Teknik çalışma tamamlandı. Yatırım programına aldırmamız lazım. Bunu yapabilirsek çok büyük bir yatırım. 5 katrilyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Metro hayata geçerse, 10 kilometre yol olacak. Gar’ın oradan batacak 50 metreden Maarif - Düztepe oradan Şehir Hastanesine gidecek.. Biz bunu yapamazsak, şehrin trafiğini yer altına alamazsak bu şehrin trafik sorunu çözülmeyecek. Benim muradım çok kısa bir sürede önümüzdeki yıl yatırım programına aldırmak. Tabii Ankara’da Ulaştırma Bakanlığının bütün işleri bitirmesi. Önümüzdeki yıl yatırım programına aldırmayı başarırsak, 2023 hedefine ulaşacağız” dedi.

GAZİRAY’DA KİRALAMA YÖNTEMİ

Şahin, GAZİRAY da kiralama yöntemine geçeceklerini de söyleyerek, “Gaziray’ın bu yılın sonunda alt yapı bitiyor. Tramvarlar Sakarya’da yapılıyor., Onu beklersek geç kalacağız. Kiralama yöntemine gideceğiz. Ankara taşımacılık genel müdürlüğüne gittik. Elindeki tramvayları alıyoruz.”

SEÇİME HER ZAMAN HAZIRIZ

Şahin devamla şunları söyledi: “2023 ile ilgili çalışma sistemimiz var. Seçime hazırlanmıyoruz. Seçim bittiği gün öbür seçimin çalışmasını yapıyoruz. Günlük çalışan öğrenci hiç bir sınavdan korkmaz. Sınav gecesi sabahlamasına gerek yok. Disiplinli bir şekilde yaptık. Toplumun senden beklediği çok sorun var. Bölgede ülkede şehirde sorun çözme kapasitesini yüksek tutup, toplumla birlikte onlar için çalıştığınız hissettiğinizde bu çok daha yönetilebilir hale geliyor. O yüzden bizim seçime hazır mısınız diye sorulduğunda biz zaten günlük çalışan öğrenciler gibi bu konuda ekip kuvvetli bir şekilde çalışıyor. Tek başına başkanın yapacağı iş değil. Bu bir ekip işi. Ağaç yaprağıyla gürler. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikte rahmet var. Allah şahit Gaziantep modelini bu ruhla oluşturduk. GAGEV’i bu ruhla çalıştırdık. Kendi arkadaşlarımızı diğer partili milletvekilleriyle birlikte bu şehre dair yapılacak ne varsa inancın ne olursa olsun bir Gaziantep sevdan varsa yol gidebilir. Her konuda herşeyi aynı düşünmek zorunda değiliz. Ama farklılığımız zenginlimiz hangi konuda ortağınız dediğimiz dediğimde burada doğduk burada öleceğiz”

OECD İLE ŞAMPİYONLAR LİGİNE

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, OECD Kapsayıcı Büyüme için Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk davet edilen belediye başkanı unvanını getirilerini de anlattı. Şahin, “Bu çok önemli bir kapsayıcılık içeriyor. Herkesle birlikte yol gitmek. Bu modele ihtiyaç var. Bu netword. Gastronomide ne kattı ise OECD onu katacak. Netword’ü şehri süper lige çıkarıyor. Şehir o kategoriye dahil olduğunda yarın o başkanlar geldiğinde ortak projeler ürettiğinde şehir ve bölge kazanacak”

MİLLET BAHÇESİNDE BETON YOK

Şahin son olarak Millet bahçesinde beton olmadığını belirterek şunları söyledi: “Orada arasa var. 500 araçlık otopark var. Projede sapma yok. Beton alan daha küçüldü kastel yapıldı. Betonlaşma diğer projeye göre daha az” dedi.
Şehrin ciddi bir konut ihtiyacı olduğuna da vurgu yapan Şahin, “ Şehrin konut ihtiyacı büyük. TOKİ’ye başvurular 1’e 50 geldi. En büyük sorun konut. Büyükşehir olarak şehrin konut ihtiyacını gidecek yeni planlamalar yapmamız lazım. Hasılat paylaşımı gibi konuta dair çeşitlenmeye ihtiyaç var. Özel sektörün bu işi kolaylaştıracağı yeni bir yönteme ihtiyaç var. Bize damdan düşen sizsiniz bize yöntem getirin. Bize yol gösterin. Bu konuda çalışıyoruz. Modellemeyi çalışmamız lazım. Hasılat paylaşımı ile ilgili yönetmelik çalışıldı bitti. Mehmet başkan denemeye aldı çalışma yapıyorlar. Yeni açtığı boğaziçi bulvarında çalışıyor. Biz Aydınlar ve Göllüce için rezerv konut yaptık. Rezerv konut yapmadan kentsel dönüşüm yapamıyoruz”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?