USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eczacılar Yarın Eyleme Gidiyor

Maden faciası nedeniyle ertelenen Büyük Eczacı Mitingi için 81 ilden eczacılar 27 Kasım’da Ankara’da toplanacak. Düzenlenecek olan Büyük Eczacı Mitingine ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, eczacıların yaşadıkları sorunlara dur demek için Ankara’da olacaklarını söyledi.

Eczacılar Yarın Eyleme Gidiyor
26-11-2022 09:28
26-11-2022 09:38
GAZİANTEP
Google News

Döviz kurunda meydana yükselişin ardından başlayan ilaç sıkıntısı devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de eczanelere giden vatandaşlar pek çok ilacın piyasada olmadığı cevabı ile karşılaşıyor. Yaşanan durum karşısında hem eczacı hem de vatandaş isyan ederken, Eczacılar 27 Kasım günü yapılacak olan Büyük Mitinge hazırlanıyor.

ECZACILARIN TALEPLERİ KARŞILANMADI

27 Kasım Pazar günü yapılacak olan Büyük Eczacı Mitingine ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, eczacıların zor durumda olduklarını söyledi. Demirci,  “16 Ekim’de yapacağımız mitingi, Bartın’daki maden kazası nedeniyle 27 Kasım tarihine erteledik. Aradan 40 gün geçmesine karşın eczacıların talepleri değişmedi. Eczanelerde bir ekonomik kriz vardı, ama Türkiye’deki ekonomik kriz ve enflasyonun yükselmesiyle birlikte bu sorun katmerlendi. Ayrıca plansız olarak eczacılık fakültesi açılması sonrasında işsiz eczacılar sorunu ortaya çıktı. Artık binlerce işsiz eczacıyı konuşuyoruz.’’

ECZANELER HALK İÇİN VAR!

Taleplerinin bunlarla sınırlı olmadığını belirten Demirci, ‘’Kamuda görev yapan eczacıların sorunlarının çözüme kavuşturulmadı. Ayrıca ilaç yokluğu da ayrı bir sorun. Dolayısıyla eczacılar, sorunları haykıracak ve taleplerimizi dile getirerek çözüm isteyeceğiz, vatandaşlarımızın da bizim sorunlarımızı anlamasını istiyoruz. Çünkü eczane kamusal bir alandır ve eczaneler halk için var. Dolaysıyla bu mitingimize destek istiyoruz.

İLAÇLAR DOĞRU FİYATLANDIRILMALI

Eczacıların artan maliyetler karşısında zor durumda olduklarını söyleyen Demirci, “Kira, elektrik ve doğalgaz faturaları, personel giderleri artarken gelirlerimiz aynı oranda artmadı. Bundan dolayı eczaneler, yaşanan ekonomik krizi derinden hissediyor. Sorunu çözmek için ilacı doğru fiyatlandırmak ve eczanelerin karlılıklarının güncellenmesi şart!’’

BİN 500 İLAÇ PİYASADA BULUNMUYOR!

İlaç krizinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Demirci, “Piyasada çocuk şuruplarından kanser ilaçlarına kadar çok farklı gruplarda ilaçların olmadığını görüyoruz. İlaç yokluğu bir halk sağlığı sorunudur. Ekonomik sıkıntılar ve dövizdeki yükselişe paralel ilaç firmaları zam almayınca bu sorun kronikleşti. Şu anda piyasada ki 8 bin ilacın bin 500’ü yok ya da az bulunuyor. Bu noktada çözüm gerekli’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Gaziantep Pusula

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?