USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünyada Türkmen Sorunu Var

Elbeyliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Faik Akyılmaz, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını, Türkmen sorunu olduğunu savundu. Akyılmaz, “ Türkmenler her zaman vatanı, milletini sever. Bu ülkede her zaman da ezilen ve yok sayılanlar Türkmenler olmuştur.

Dünyada Türkmen Sorunu Var
10-07-2015 12:31
Google News
Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Marmara ve Karadeniz’in hala birçok köyünde yol, su ve elektriğin olmadığını kaydeden Akyılmaz, “ Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne bakıyoruz. Bütün köylerde yol, su, elektrik var. Türkmenler bizde neden yok diye isyan etmiyor. Devlete baş kaldırmıyor. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndekiler isyan ediyor. Faturaları ödemiyor. Askere kurşun sıkıyor” ifadelerini kullandı.

 

HORLANMAK İSTEMİYORUZ

 

Elbeyliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Faik Akyılmaz, gündemi sarsacak çarpıcı iddialarda bulundu. Akyılmaz, “Bayır-Bucak Türkmenleri Suriye’de katlediliyor kimsenin sesi çıkmıyor. IŞİD Kobani’ye saldırdığı zaman tüm dünya ayaklandı. Türkmenler hizmet alamıyor sesini çıkarmıyor. Diğer taraftan hizmetin 5 yıldızlısını alanlar hizmet edenleri öldürüyor. Türkmenler yıllardır Türkiye’nin belkemiği olmuştur ama değer görmemiştir. Bizler artık ezilmek, horlanmak istemiyoruz” diye konuştu.

 

KÜRK SORUNU DA VAR

TÜRKMEN SORUNU DA VAR

 

Bayır-Bucak Türkmenleri’nin Kobani nüfusunun 10 katı olduğunu kaydeden Faik Akyılmaz, şöyle konuştu: “Türkiye’de Türk sorunu var.Türkiye’de neden Türk sorunu var? Türkler, Türkmenler vatanı, bayrağını,  toprağını sever. Vatanına hiçbir zaman zarar vermez.  Bayrağı için canını verir. Ne Yazık ki her yerde horlanan Türkmenler olur. Batı’nın bazı köylerinde yol, su, elektrik yok ama kimse sesini çıkarmaz. Doğu’da bütün yollar asfalt yapanları öldürürler, arabaları yakarlar ama hizmet devam eder. Bana göre Kürk sorunu yok Türk sorunu var. Suriye’deki Bayır- Bucak Türkmenlerinin sayısı Kobani nüfusunun 10 katı. IŞİD oraya saldırınca Türkiye’deki Kürtler öyle bir ırkçılık yaptılar ki ülkemizi yangın yerine çevirdiler. Bizler Suriye’deki Türkmenler katledilince sesimizi dahi çıkarmadık”

 

ÇÖZÜM SÜRECİ KEŞKE TAMAMLANSA

 

Elbeyliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak Türkmenlere yapılan haksızlık ve zulüm karşısında çok üzüldüğünü vurgulayan Başkan Faik Akyılmaz, şunları belirtti: “Türkiye’de Türk sorunu var. Türkiye’de Türkmenler eziliyor. Vergiyi veren vatanına bağlı devletine bağlı dürüst olan bayrağı için canını veren Türkmenler. Kurşunu yiyen de Türkmenler. Türkiye bir savaşa girse hiçbir Türkmen askerden kaçmaz. Hiçbir Türkmen vatanı için çocuğunun ölmesinden gocunmaz. Türkiye’de vatanına bu kadar sahip çıkanlar eziliyor. Çözüm sürece olsa Türk, Kürt, Arap, Türkmen kardeş gibi yaşasa. Biz ırkçılık yapmıyoruz. Suriye’den gelen Türkmenlere Gaziantep halkından bazı tepkiler oluyor. Bu tepkiler zamansız ve yersizdir. Çünkü Suriye’den gelen Türkmenler bizim kadar bu vatanı, bu bayrağı, bu toprağı seviyor. Çünkü dedeleri Çanakkale’de şehit olan aileleri ben tanıyorum. Bir tanesinin ismi Abdulmecid Ahmet Ağa. Dedesi Çanakkale’de şehit olan Öztürkmen ve Türk’tür. Biz bu kardeşlerimize sahip çıkmayacağız da kime sahip çıkacağız. Suriye’den gelen Kürt, Türk, Arap herkese sahip çıkmaya mecburuz. Biz müslümansak onlar da müslüman. Kardeşlerimize sahip çıkmaz mecburiyetindeyiz. Çünkü bu bizim insanlık görevimiz. Benim derneğim herkese açık Türk, Kürt, Arap her kesimden insan geliyor. Ben gücümce herkese sahip çıkıyorum. Irkçılık yapan bizden değildir.”

 

DÜNYADA TÜRKMEN SORUNU VAR

 

Bütün dünyada Türkmenler hor görülüyor. Çin’de, Türkistan’da dünyanın her tarafında Türkmenler eziliyor yok ediliyor. Türkistan’da Türkmenleri öldürüyorlar. Dünya seyirci kalıyor. Ama bir yerde bir Kürt kardeşimiz öldüğü zaman bütün dünya sahip çıkıyor. Yer yerinden oynuyor. Dünyadaki bütün devletler çifte standart uyguluyor. Türkmenlerden korkuları olduğundan Türkmenlerin dünyada yok olmasına çalışıyorlar. Bu Suriye’de Türkmenlerin nekadar zulüm gördüğünü ne kadar işkence çektiğinin bir örneğidir. Yüzlerce, binlerce Türkmen köyü yok oldu. Türkmen köylerini yok edip yerine PYD’yi yerleştiriyorlar. Suriye’de bazı yerlerde PYD Esad ile beraber olarak Türkmenleri vuruyor. Esad PYD’ye 15 gün önce 55 tane tank, tüfek, ağır silah, para yardımı yaparak PYD’nin güçlenmesine çalışıyor. Dünya bunu biliyor. Dünya Türkmenlere çifte standart uyguluyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?