USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dördüncü aday Bozgeyik mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te, İl Başkanlığı için adaylar netleşmeye başladı. CHP’de şu ana kadar Reis Reisoğlu’nun adaylığını açıklaması ile birlikte, 3 ismin adaylığı kesinleşmiş oldu. Ancak parti içerisinde İl Başkanlığı için dördüncü bir aday arayışlarının da olduğu dile getirilmişti. Gaziantep İl Başkanlığı için adı geçen dördüncü ismin Karaca Bozgeyik olduğu ileri sürüldü.

Dördüncü aday Bozgeyik mi?
22-04-2021 01:39
Google News

CHP Gaziantep’te geçici İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimlerinin CHP MYK kararı ile görevden alınmasının ardından 143 günlük dönemin ardından atama yapıldı. MYK kararı ile göreve başlayan CHP Gaziantep Geçici İl Başkanı Neşet Uçar ve Geçici İl Yönetimi, tüzük gereği 45 gün içerisinde mevcut parti delegeleri ile İl Kongresinin yapılması için çalışmalara başlarken, pandemi şartları nedeniyle Olağanüstü Kongre Sürecinin uzaması bekleniyor.
ÜÇ İSİM ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Kongre sürecinin gündeme gelmesinin ardından CHP Gaziantep İl Başkanlığı için Neşet Uçar, CHP Gaziantep İl eski Hayri Sucu ve Reis Reisoğlu, il kongresinde aday olacaklarını açıkladı. CHP Gaziantep İl Başkanlığı konusunda üç adayın dışında da arayışların olduğu ileri sürüldü. Parti içerisinde mevcut üç ismin yanı sıra dördüncü bir aday için arayışlara başlandığı, kimi isimler ile görüşmeler yapıldığı ileri sürülmüştü.
DÖRDÜNCÜ ADAY BOZGEYİK Mİ OLUYOR?
Söz konusu iddiaların ardından CHP Gaziantep İl Başkanlığı için parti içerisinden grupların Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube eski Başkanı Karaca Bozgeyik ile görüştükleri öğrenildi. Gazetecilik geçmişi de olan Karaca Bozgeyik’in adaylığa sıcak baktığı ifade edildi.
REİS RESİOĞLU, ADAYLIĞINI AÇIKLADI
CHP Gaziantep’te aday olan üç isimden bir olan Reis Reisoğlu, İl Başkan adaylığını açıkladı. Reisoğlu yaptığı adaylık açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi Kayyum yönetimi Seçim kararını almalı ve örgüt iradesine saygı göstererek gereğini yapmalıdır” dedi. Reisoğlu, “Pandemi kurallarına uyarak her şekilde açık alanda kongremizi kurallara uygun şekilde yapabiliriz. Kayyum ekibinin atanmasıyla birlikte ben ve çalışma arkadaşlarım İL Başkanlığı için çalışmalarımıza daha da hız vererek parti tabanını bir araya getirecek şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
“GAZİANTEP’İN YENİDEN SOLUN KALESİ YAPACAĞIZ”
Açıklamalarını sürdüren Reisoğlu, “Örgütte aramadığım, el sıkmadığım temasa geçmediğim hemen hemen yok denecek kadar az partilim kaldı. İlk yapacağımız çalışmalarımızdan önceliğimiz Parti içerisinde dargın, küskün hangi partililerimiz varsa bir araya getirerek barıştırarak gücümüze güç katarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını hep beraber yaşamak ve yaşatarak halkımızın rahat bir nefes almasını sağlamak olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Olarak 98 yıllık büyük bir aileyiz. Aileler içerisinde tartışmalar olabilir, fikir ayrılıkları farklılıkları çıkabilir önemli olan Ortak akılla Ortak fikirlerle hep beraber kol kola, omuz omuza vererek Partimizi iktidara hep beraber taşımak olur. Ben değil Biz demeyi hep beraber öğrenip kongrelerden kardeş türküleri söyleyerek Cumhuriyet Halk Partisi’ni tekrar Solun Gaziantep’te kalesi yapmak ve Türkiye’ de iktidara taşımak olacaktır” diye konuştu.
Kongre takviminin belirlenmesinin ardından Gaziantep İl Başkanlığı için 4 ismin yarışması bekleniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2019 Yerel Seçimleri öncesi duyurduğu Medeniyet Şehri Projesi, Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanarak askıya çıktı. Askıya çıkan plana STK’lardan itiraz gecikmedi. 5. Zırhlı Tugay arazisine yapılacak Medeniyet Şehri Projesi’ne itiraz eden STK’lar temsilcileri, “Medeniyet Şehri yerine Kent Ormanı yapılsın” önerinde bulundular.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?