USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Disney'in skandalına ses çıkaramayan ünlüler bugün yine 'Kemalist' oldular!

Atatürk dizisini iptal eden Disney Plus'un skandal kararına işlerini ve gelecek teklifleri kaybetmemek için ses çıkartmayan ünlüler, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajlarını Atatürk görselleriye donattı.

Disney'in skandalına ses çıkaramayan ünlüler bugün yine 'Kemalist' oldular!
30-08-2023 13:39
Google News

Disney Plus'ın Atatürk skandalının yankıları sürüyor.

Türkiye pazarına hızlı giren platform, 29 Ekim'de yayınlanması planlanan Atatürk dizisini Ermeni lobilerinin baskısı ile iptal etti.

Türk halkının büyük tepkisini çeken bu adımdan sonra platformda projeleri yayınlanan ünlüler ya sessiz kaldı ya da göstermelik tepkilerle geçiştirmeyi seçti.

ATATÜRK DİZİSİ İPTALİNE TEPKİ GÖSTEREMEYEN ÜNLÜLERİN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ

Bu Atatürk duyarı ile her milli bayramda ortaya çıkan ünlüler, bugün yine 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyle sosyal medya hesaplarını Atatürk ve Türk bayrağı görselleriyle donattı.

O isimlerin başında platformun ekran yüzü olan Eda Ece geliyor.

Skandal iptal kararından sonra göstermelik paylaşımda bulunan Ece, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını paylaşıp "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin ortak sevdası, minneti, şükrü Atatürk." notunu düşmiştü.

Ece bugün de Instagram hesabında bol bol Atatürk storisi attı.

HAYAL KAZA: NEREDE NASIL YAYINLANDIĞIYLA ÇOK İLGİLENMİYORUM

Konu hakkında açıklama yapmaktan çekinen bir başka isim ise Hazal Kaya oldu.

Konuya ilişkin, "Yorum yapacak kadar bilgim yok, olsaydı söylerdim. Bilmiyorum. Proje çekilirken çok heyecanlanmıştık, yakın arkadaşlarımız oynadı, ben izlemek istiyorum. Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum." ifadelerini kullanan Kaya da storilerini Atatürk görselleri ile süsledi.

ŞAHAN DA ATATÜRK PAYLAŞTI

Her fırsatta toplumsal konularda fikirlerini Twitter hesabından paylaşan, iktidarı sert dille eleştiren Şahan Gökbakar da o isimlerden biri.

Gökbakar, aktif şekilde kullandığı Twitter'dan bugüne özel paylaşım yapmazken Atatürk paylaşımını Instagram'dan yaptı.

RAKLAM YÜZÜ TARKAN, TWİTTER'DAN KUTLADI

Disney'in reklam filminde oynayan ünlü şarkıcı Tarkan ise, skandal için tek bir kelime bile etmedi.

Tarkan, reklam yüzü olduğu Disney'in skandalına ses çıkarmazken 30 Ağustos'u Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.

Tarkan, paylaşımında Atatürk göreseli kullanmayı da ihmal etmedi.

Ümlü şarkıcı paylaşımında, "30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum." ifadelerine yer verdi.

'BEN ATA KIZIYIM' DEYİP TEK SÖZ BİLE ETMEMİŞTİ

Son olarak, Birce Akalay konuyla ilgili kendine yöneltilen soruyu 'Ben Ata kızıyım' diyerek cevaplamayı reddetmiş ve eleştirilerin hedefi olmuştu. Gelen tepkiler sonrası Instagram'dan açıklama yapmak zorunda kalan Akalay, 'Haddinizi aşmayın' diyerek karşılık verip yine de Disney Plus'a ses çıkartmamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?