USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

DERNEKLERİN PROJE İSYANI!

Gaziantep’te özelikle son dönemde sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi ve gelişimlerine yönelik çıkılan proje çağrılarının ardından belli bazı dernek ve vakıfların projelerinin onaylanması, geriye kalanların ise proje alamaması kafa karıştırıyor.

DERNEKLERİN PROJE İSYANI!
22-03-2017 09:54
Google News
Kentimizde faaliyet yürüten birçok sivil toplum örgütü sosyal projelerin ilgili makamlarca belirli dernek ve vakıflara verildiğini iddia edip, bu duruma isyan etti.Hazırlayıp, sundukları hiçbir projenin kabul görmediğini ancak bazı dernek ve vakıfların her şart altında projelerinin onaylandığını ve bütçelendirildiğini dile getiren STK temsilcileri, “ Ağzımızla kuş tutsak, en iyi projeyi yazsak her ne hikmetse onaylanmıyor. Ancak görüyoruz ki bazı dernek ve vakıfların hazırladıkları bütün projeler onay alıyor” diyerek duruma tepki gösterdiler.

ŞİMDİ DE BAŞKA YAPILARIN UZANTISI

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın proje çağrıları belli kesimlerce adeta bloke edildiğini kaydeden STK temsilcileri, “ Dikkat edin son dönemde İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın proje çağrıları belli kesimlerce adeta bloke edilmiş durumda. Hep belli dernek ve vakıflar bu projeleri yürütüyor. Bizler 15 Temmuz’da hain darbe girişimini yaşamış bir toplumuz. 15 Temmuz’dan önce en çok şikayet ettiğimiz konuların başında FETÖ’cü STK’lar geliyordu. Birçok projeyi FETÖ’cü STK’lar alıyordu. Şimdi de başka yapıların uzantısı olan dernekler alıyor. Bu işte bir terslik var” dedi.

ADRESE TESLİM PROJELER

Kurumların son dönemde adrese teslim proje çağrısı yaptığını iddia eden STK temsilcileri, “Biz FETÖ’nün kuruduğu STK’larla mücadele ettik. Şimdi boşluğu dolduran bazı STK’larla mücadele ediyoruz. Kurumların bu yanlış tutumlarından bir an önce vazgeçmelerini bekliyoruz. STK’ların gelişiminin önündeki engellerin kaldırılmasını umut ediyoruz. ”

"PUSULA"
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?