USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Myanmar lideri ile görüştü

Arakanlı Müslümanların yaşadığı dramı dünyaya duyurmak için diplomasi yürüten Türkiye’den peş peşe hamleler geldi. Dünyada bugüne kadar 50 lider ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de Myanmar lideri ile görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yarın Bangladeş’e gidiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Myanmar lideri ile görüştü
05-09-2017 12:15
Google News
Myanmar ordusunun Arakan  eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos’tan bu yana çok sayıda Arakanlı  Müslüman hayatını kaybetti. Saldırılarda hedef alınan 60’tan fazla köyün  onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği nedeniyle  bölgeden kaçmaya çalışıyor. Saldırılardan kaçan yaklaşık 123 bin Arakanlı müslüman Bangladeş’e geçmişti. Türkiye ise günlerdir Arakanlı müslümanların sesini duyurmak için diplomasi yürütüyor. Dünyada bu güne kadar 50’denf azla lider ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de Myanmar lideri ile  telefonda görüştü.

BAKAN BANGLADEŞ’E GİDİYOR

Türkiye  Bangladeş’e "Kapıları açın masrafları biz karşılayacağız" çağrısı yapmıştı. Türkiye bir hamle daha yaptı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yarın Bangladeş’e gidiyor.

Milliyet
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?