USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cerablus’u kim, nasıl yönetecek?

TSK’nın başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında IŞİD terör örgütünden temizlenen Cerablus’un kimler tarafından ve nasıl bir sistemle yönetileceği merak konusuydu. Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, konuya açıklık getirdi.

Cerablus’u kim, nasıl yönetecek?
13-09-2016 10:59
Google News
Yıllar sonra IŞİD’den kurtarılan Cerablus, Türkiye tarafından değil, yine Cerablus’ta oluşturulacak bir yerel yönetim tarafından yönetilecek.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Cerablus’un yerel yönetim mi yoksa Türkiye tarafından mı yönetileceği sorusuna “Bizim Cerablus’u yönetmek gibi bir öngörümüz yok. Burayı yerel yönetim yönetecek.Biz Cerabluslunun yapması gereken hiçbir göreve talip değiliz. Biz uluslar arası hukuka saygılı olarak yerel yöneticinin destekçisiyiz. İnsani yardım için burada bulunuyoruz”  yanıtını verdi.

NÜFUSU 25 BİNE ULAŞTI

Cerablus’ta yaşayan Suriye vatandaşlarının sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Nursal Çakıroğlu, “24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı öncesinde 3 bin 500 Suriye vatandaşının Cerablus’ta yaşadığını tahmin ediyoruz. Şu an ise bu sayının 25 bini bulduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kulandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?