USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

“Caydırıcı cezalar şart”

Sağlıkta şiddetin sonu gelmiyor!

“Caydırıcı cezalar şart”
18-01-2022 18:38
18-01-2022 18:47
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirci, sağlıkta şiddetin toplumsal tepkilere rağmen azalmadığına dikkat çekti. Demirci, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Son yıllarda gittikçe artan sağlıkta şiddet olaylarına ilişkin tepkiler dinmiyor. Geçtiğimiz gün, Şanlıurfa’da Çocuk Acil Servisinde görevli M.A, damar yolu açtığı hasta bir çocuğun yakınıyla tartışmış, hemşire M.A, kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü hasta yakınından şikayetçi olmak için polis merkezine gitmişti. Şikayetinin ardından çalıştığı hastaneye dönerken, kendisini takip eden hasta yakınları tarafından otomobili durdurulan M.A. darp edilerek aracına zarar verilmişti. Meydana gelen şiddet olayı ne ilk ne de son oldu.

EĞİTİM VE HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLMELİ

Yaşanan sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçilmesi için başta hekimler olmak üzere birçok sağlık çalışanı eylemler düzenlerken, seslerini duyurmaya çalışırken şiddet ise dinmiyor. Gaziantep Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu kadar toplumsal tepkiye karşın, sağlıkta şiddet azalmıyor, aksine vahşileşiyor. Tabii ki eğitim ve hoşgörü kültürünün geliştirilmesi önemli, ancak bu yaşanan pervasızlıklar için öncelik caydırıcı cezalarda olmalı” ifadelerine yer verdi.

ECZACI MAĞDUR, HASTA MAĞDUR

Demirci, Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre kamu kurum ıskontosunun uygulanmamasına ilişkin ise “İlaçta uygulanmayan kamu ıskontosu, hasta için fazladan cepten ödeme, eczane için zarardır. Devlet kendi yayınladığı Sağlık Uygulama Tebliği’ne, ilaç firmalarınca uyulmasının takipçisi olmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?