USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİ İLE TÜM TÜRK DÜNYASINI KUCAKLAMAK ÜZERE “TURAN İLLERİ KONFEDERASYONU” KURULDU

Aynı dini, dili, inancı ve kaderi paylaşan, aynı örf ve adetleri yaşayan; akraba ve kardeş unsurlar, oymaklar, aşiretler arasında birlik ve beraberliği tesis etmek üzere her alanda faaliyet göstermek amacıyla “Turan İlleri Konfederasyonu” kurulmuştur.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİ İLE TÜM TÜRK DÜNYASINI KUCAKLAMAK ÜZERE   “TURAN İLLERİ KONFEDERASYONU” KURULDU
07-09-2018 19:51
Google News
’"

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu, Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu, Karakoyunlular Federasyonu ve Rışvanlılar Kültür Eğitim ve Dayanışma Federasyonunun bir araya gelerek tesis ettiği “Turan İlleri Konfederasyonu”, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığının korunması için değil; Ortadoğu’dan Balkanlara, Kafkaslardan Orta Asya’ya Türk Halkları ve Akraba Toplulukları arasında her alanda birlik ve dayanışmanın sağlanması için de faaliyet gösterme amacındadır. 

’"

Konfederasyon Genel Başkanı Hüseyin AVCI; Konfederasyonun, tüm Türk Dünyasındaki akraba toplulukları ve kardeş halkları arasında dayanışma ve işbirliğini geliştirmek, yaşanan sorunları takip etmek, tarihsel ve bilimsel araştırmalar yoluyla bu sorunlara çözümler üretmek, kamuoyunun dikkatini çekmek üzere başta medya kanalları olmak üzere her türlü iletişim yolunu kullanmak, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışından gelen göçmen soydaşlarımızın Türkiye’deki hayata uyumlarını hızlandırmak üzere bir dizi faaliyette bulunacağını belirtmiştir. Bu faaliyetlerin sadece ekonomik, politik ve yatırım alanlarında değil kültür, sanat ve eğitim alanlarında sürdürüleceğinin altını çizmiştir. . 

’"


Büyük ve Güçlü Türkiye hedefi ile Balkanlar, Ortadoğu ve Avrasya coğrafyasında etkin bir “Türkiye Lobisi”nin oluşturulması için uğraş verecek olan Konfederasyon, Türk Dünyasını her anlamda kucaklama hedefindedir.

’"’"’"    ’"
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?