USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BÜYÜK DEĞİŞİM

Ak Parti’nin Şahinbey ve Şehitkamil ilçe kongreleri hafta sonu yapıldı.

BÜYÜK DEĞİŞİM
08-01-2018 09:31
Google News
Kongrelerde, başkanların yanı sıra, yönetim ve delege listelerinde de büyük değişim yaşandı. Her iki ilçenin yönetiminde yüzde 90’a varan değişim oldu. Çiceği burnunda başkanların, milletvekilleri ve belediye başkanlarına çok fazla müdahale ettirmeden yazdıkları listelerde Milli Görüş ağırlıklı kişiler yer aldı.

 

Gaziantep’in en büyük iki ilçesi Şahinbey ve Şehitkamil’de hafta sonu kongre heyecanı yaşandı. Ak Parti her iki ilçe de 6. olağan kongresini yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen kongre sonucunda, genel merkezin adayı olarak seçime giren Hasan Teke ve Mehmet Yılmaz, yeni görevlerine resmen başlamış oldular.




HERKES ORADAYDI




Şahinbey ve Şehitkamil ilçe kongresine, Ak Parti Gaziantep teşkilatı tam kadro katıldı. İki Bakan’ın yanı sıra, tüm milletvekilleri, koordinatör milletvekili, belediye başkanları ve partililer iki gün boyunca kongrede yer aldılar. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşak ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kongrede yaptıkları konuşmalarda 2019 yılında yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekip, teşkilata kongreye hazırlanın mesajı verdiler. Milletvekilleri Şamil Tayyar, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik ve Mehmet Erdoğan’da iki kongreye de katılıp partililerle bir araya gelme fırsatı buldular. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’da kongrelerde hazır bulundular.

 

ŞAHİNBEY’DE ESKİDEN 3 KİŞİ

 

Şahinbey ilçe kongresinde, geçen yönetime göre yönetim kurulu listesinde büyük oranda değişim yaşandı. 25 kişilik asil listeye, eski yönetimden sadece 3 kişi girdi. Hasan Teke, eski yönetimden Fetullah Genç, Derviş Kuş ve Mustafa Kurt’u yeni yönetime de aldı. Şahinbey listesinde, ağırlıklı olarak Milli Görüş geleneğinden gelme isimler yer aldı. Eski Refah Partisi ve Has Partisi’nden bazı isimler listeye girdiler. STK ve derneklerden de yönetime giren isimler oldu. Listesini yüzde 95 oranında değiştiren Hasan Teke, il delege listesine de bir çok önemli ismi yazdı.

 




ŞEHİTKAMİL’DE ESKİDEN 7 KİŞİ

 

 

Şahinbey’de yaşanan büyük değişimin, Şehitkamil’de daha kısmi oranda olduğu göze çarptı. Şehitkamil’de, eski yönetimden 7 kişi, yeni dönemde de görev aldı.  Eski yönetimden Adnan Temizer, Ahmet Kıyak, Bilgin Sökmen, Eyüp Üstünbostancı, İsmet Karayılan, Mustafa Kökçü ve Memduh Sapçı, yeni yönetimde de yer aldılar. Gençlikten gelme yeni Başkan Mehmet Yılmaz, teşkilatçı isimlerin ağırlıklı olduğu bir liste oluşturdu. Listeyi yüzde 70 oranında yenileyen Yılmaz’ın, parti içi dengeleri gözeterek bir liste oluşturduğu gözlendi.

 

 

KENDİ EKİPLERİNİ KURDULAR

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın, “Yönetim kurulu listelerinizi oluştururken, kendi çalışma ekibinizi kendiniz seçin, dışarıdan müdahale ettirmeyin” uyarısını dikkate alan Hasan Teke ve Mehmet Yılmaz’ın, bu nedenle büyük değişim yaptıkları öğrenildi. Her iki başkanın, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarının listeye çok fazla müdahil olmasına izin vermedikleri ifade edildi.




AK PARTİ ŞAHİNBEY YÖNETİM KURULU:

 

Hasan Teke

 

Abdulkadir Sokucu

 

Cevdet Çelik

 

Derviş Kuş

 

Fetullah Genç

 

Halil Abar

 

Halit Köse

 

Hanifi Kızılbağ

 

Hilmi Öztürk

 

İ.Halil Şimşek

 

M.Furkan Batmaz

 

M.Kemal Toremişoğlu

 

Mustafa Atar

 

Mustafa Kurt

 

N.Tayyib Karaoğlu

 

Recep Serçe

 

Salih Buk

 

Sevim Çelik

 

Süleyman Erçelebi

 

Şerif Kurt

 

Şevket Şahmaran

 

Şevki Özkaya

 

Ümit Akaslan

 

Y.Ertan Kılınç

 

Zehra Akman

 




AK PARTİ ŞEHİTKAMİL YÖNETİM KURULU:




Mehmet Yılmaz

 

Bilgin Sökmen

 

Burak Yıldız

 

Ceyhun Toker

 

Erdoğan Dalyan

 

Erman Tazeoğlu İHH

 

Eyüp Üstünbostancı

 

İdris Yaşar

 

İrem Kayısı

 

İsmet Karayılan

 

Mehmet İbili

 

Mehmet Milli

 

Memduh Sapçı

 

Metin Çevik

 

Metin Üzümcü

 

Murat Soytürk

 

Murat Öztürk

 

Mustafa Kökçü

 

Şule Bazoğlu Paksoy

 

Ahmet Kıyak

 

Adnan Temizer

 

Ali Ozan Gül

 

Serdar Büyükkömürcü

 

Cemil Engin

 

Osman Çetintaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?