USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bedelli askerlik için yeni gelişme

Son günlerin en çok konuşulan konularından birisi olan bedelli askerlikle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bir kararname hazırlandığı öne sürüldü. Kararnamede bedelli askerlik için yaş sınırının 25 ücretin ise 15 olduğu belirtildi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bedelli askerlik düzenlemesinin bugün Meclis’e sunulacağını açıkladı.

Bedelli askerlik için yeni gelişme
17-07-2018 14:19
Google News
Bedelli askerlikte beklenen son dakika haber geldi. Bedelli askerlik 2018 torba yasaya eklenip Meclis’e sunulacak. Ayrıca kulis bilgilerine göre, daha önce 27 olarak düşünülen yaş sınırı 25’e çekildiği belirtildi, bu doğrultuda kararname de hazırlandı. Bedelliden 25 yaşındakiler ile daha büyük olan yükümlüler yararlanacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, düzenlemenin Ekim ayında TBMM’den çıkabileceğini açıklarken, Cumhurbaşkanlığı ise konunun daha fazla uzatılmadan kararnameyle netleştirilmesini benimsedi.

Bu nedenle bedelli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürürlüğe konulacak. Bedelin de 15-20 bin lira arasında bir miktar olacağı bildirildi. Bedellide 25 yaş düzenlemesinden 400 bin kişinin yararlanacağı hesaplanıyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?