USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Erdoğan: Milli Uzay Programı çerçevesinde bir vatandaşımızı uzaya göndereceğiz

Haber 7 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. "Artık o vakit geldi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir Türk vatandaşının uzaya gönderilme sürecini başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan: Milli Uzay Programı çerçevesinde bir vatandaşımızı uzaya göndereceğiz
23-05-2022 20:59
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Milli Uzay Programı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "Milli Uzay Programı kapsamında, bir Türk vatandaşının uluslararası uzay programına gönderilme sürecini başlatıyoruz. 45 yaşından genç vatandaşlarımız bu programına başvurabilecek." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

Bu salondaki basın mensupları aracılığı ile tüm bakan arkadaşlarımın aracılığı ile birçok insan uzaya gitme hayali kurmuştur. Artık o vakit geldi. Milli Uzay Programımız çerçevesinde 1 Türk vatandaşımızın uluslararası uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz.

Bu milli bir görev olacak. Uzaya göndereceğimiz vatandaşımız kendisinin ya da Türkiye'deki diğer bilim insanlarının yerçekimsiz uzay ortamında yapmak istedikleri bilimsel test ve deneyleri gerçekleştirme imkanına sahip olsun. Bu milli göreve başvurmak için uzaya.gov.tr adresini oluşturduk. 45 yaşından genç tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu görev için başvurabilirler.

Başvurular arasından çekilecek ve seçilecek iki aday bilim elçimiz olarak uzaya çıkış süreci için gerekli tüm eğitimleri alacaklar. Eğitimlerin sonunda iki adaydan biri üstlendikleri tarihi görev için 2023 yılında uluslararası uzay istasyonuna gönderilecek. Şüphesiz göklere en çok yakışan bayrak ayyıldızlığı al bayrağımızdır.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?