USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Çiftçi: “19 Mayıs teslimiyetin reddi, milliyetçiliğin kabulüdür”

İYİ Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Alperen Çiftçi, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yılını kutladı.

Başkan Çiftçi: “19 Mayıs teslimiyetin reddi, milliyetçiliğin kabulüdür”
19-05-2021 16:22
Google News
Mega Haber’e açıklama yapan Başkan Çiftçi, “Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 102. yıldönümünü haklı gurur, ancak buruk bir sevinçle karşılamış bulunmaktayız.” diye konuştu. 

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan bağımsızlık meşalesi; Amasya’da anlamlandırılmış, Erzurum’da vatan sathına yayılmış, Sivas’tan ise hiç sönmemek üzere Türk’ün son başkentine ulaşmıştır.

19 Mayıs teslimiyetin reddi, milliyetçiliğin kabulüdür.

19 Mayıs Türk milletinin, geçmişe karşı bağlılığının ve geleceğe karşı sorumluluğunun doruk noktasıdır.

Nihayet 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdesidir.” diyen Başkan Çiftçi şöyle devam etti:

“Bunun içindir ki, bir yandan bu günün anlam ve öneminin gençlikçe kavranması için onlara armağan etmiş, diğer yandan da ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir.

Çünkü, gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Bu durum, özellikle bizim gibi nüfusunun büyük bir bölümü genç ve dinamik olan bir ülke açısından çok daha farklı bir boyut taşımaktadır.

Gençlerimizin yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, ‘Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız.’ sözüyle gençliğe olan güvenini, ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir.”

İYİ Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Alperen Çiftçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı şu sözlerle kutladı: 

“Bu düşüncelerle, Ulu Önder Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?