USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başakşehir'de inovasyon ödülleri sahiplerini buldu

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması'nda yenilikçi fikirler ödüllerine kavuştu. Çevrimiçi gerçekleştirilen törende konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kaartoğlu, Türkiye'nin ilk teknoloji ve inovasyo

Başakşehir'de inovasyon ödülleri sahiplerini buldu
24-12-2020 17:56
Google News

Gençliğin ve teknolojinin şehri Başakşehir'de, birbirinden yenilikçi fikirler ve ilginç projeler yedinci kez yarıştı. İlki 2014 yılında gerçekleştirilen Başakşehir İnovasyon Yarışması'nın ödül töreni Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun yanı sıra AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Üyesi Orhan Öğe, Başakşehir Living Lab Direktörü Ömer Onur ve katılımcıların çevrimiçi katıldığı törenin sunuculuğunu ise Hakkı Alkan yaptı.

Pandemiye rağmen 500 proje başvurdu
Hayatı kolaylaştıran yenilikçi fikirlerin yer aldığı Başakşehir Living Lab Yarışması ortaokul, lise, üniversite ile öğretmen ve öğretim görevlisi katıldığı 4 farklı kategoride gerçekleştirildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'a rağmen yoğun bir katılım yaşandığı yarışmaya 500 proje başvurdu. Proje başvurucuların yüzde 60'ı İstanbul dışından, yüzde 40 ise İstanbul'dan gerçekleştirildi. Finale kalan 33 projenin yarıştığı ödül töreninde 12 proje sahibi ödüllerine kavuştu. Finale kalan projelerin sanal sergisinin de açılışı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?