USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ballı Medovik pasta nasıl yapılır? İşte 30 dakikada pamuk gibi olan Ballı Medovik pasta tarifi!

Bir çeşit Rus pastası olan Ballı Medovik pasta, Ukrayna, Rusya ve Çek Cumhuriyeti’nde sıkça tercih edilen bir pasta. Türkiye’de Rus pastası olarak da bilinen Ballı Medovik pasta, içerisine cevizin de eklenmesiyle beraber yoğun bir ceviz aroması içeriyor. Tadı ve görüntüsüyle d

Ballı Medovik pasta nasıl yapılır? İşte 30 dakikada pamuk gibi olan Ballı Medovik pasta tarifi!
15-02-2022 16:12
Google News

Rusya’da oldukça beğenilen ve tercih edilen bu pastayı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta belki de pasta kremasını bir gece önceden yapmanız. Ballı bir hamurla hazırlanan Medovik pasta, kat kat pişirilen ve arası krema dolu bir tatlı olarak epey seviliyor. Yapımı zahmetli gibi görünse de Medovik pastayı tamamladığınızda sonucun buna değdiğini göreceksiniz!

BALLI MEDOVİK PASTA NASIL YAPILIR?

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı3 adet yumurta½ su bardağı şeker½ su bardağı bal3 su bardağı un1 paket kabartma tozu

Kreması için:

½ su bardağı pudra şekeri2 su bardağı krema250 gram labne peyniri

MEDOVİK PASTA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Tereyağı ve şekeri düşük ısıda eritirseniz şekerin karamelize olup dibe tutmasını önlersiniz. Pişirdiğiniz bisküvileri kat kat dizerken, her bir bisküviyi önce krema ile kapladıktan sonra dizerseniz, kremanın sönmesini engellemiş olursunuz.

MEDOVİK PASTA TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Dolgu kremasını orijinal tarifte olduğu gibi ekşi krema ve şekerle hazırlayabileceğiniz gibi, pastacı kreması ya da evde pasta dolgusu olarak hazırladığınız kremayı da kullanabilirsiniz.

MEDOVİK PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağı, şeker ve balı tencereye alarak düşük ısıda eritin ve ılımaya bırakın.Yumurtaları ayrı bir kapta çatal yardımıyla çırparak, ılıyan tereyağı-şeker karışımına ekleyin ve tel çırpıcı ile güzelce karıştırın.Kabartma tozunu ekleyin.Unu eleyerek her seferinde ½ bardak ekleyerek karışıma yedirin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar güzelce karıştırın.Hamurunuzu 8 eşit parçaya kesin ve her parçayı bolca un serptiğiniz zeminde merdane ile açın. Açtığınız hamurları 9-10 cmlik kek kalıbının tabanını kullanarak yuvarlak şekilde kesin.

Yuvarlak hamurlarınızı ve kenarlardan çıkan parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5er dakika pişirin ve ılımaya bırakın.Kremayı şekerle güzelce çırpın, daha sonra labne peynirini de ekleyerek kremayı hazırlayın.
Ilıyan bisküvileri, aralarına krema sürerek üst üste düzgün bir şekilde dizin.Pastanızı yan yüzeyleriyle birlikte ya da sadece üzerini kremayla kaplayın.Pişirdiğiniz kenar parçalarını toz haline getirerek pastanızı süsleyin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, meyvelerle süsleyerek afiyetle tüketin.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?