USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bellona Balkon Mobilyaları: Dış Mekanda Dar İmkanlar İçin Etkili Çözümler

 Bulunduğu alanı daha yaşanabilir hale getirmek isteyenler, balkon ve teras gibi boş bölgeleri güzelleştirmek için elinden geleni yaparlar. Birkaç parçalık oturma grubu ürünü, dekoratif aksesuarlar, paspas ya da kilim gibi zemin eşyası ve gördükçe huzur veren bitkiler sayesinde balkonlara bahar her mevsimde gelebilir.

Bellona Balkon Mobilyaları: Dış Mekanda Dar İmkanlar İçin Etkili Çözümler
23-05-2023 12:43
23-05-2023 12:47
Google News

 Bulunduğu alanı daha yaşanabilir hale getirmek isteyenler, balkon ve teras gibi boş bölgeleri güzelleştirmek için elinden geleni yaparlar. Birkaç parçalık oturma grubu ürünü, dekoratif aksesuarlar, paspas ya da kilim gibi zemin eşyası ve gördükçe huzur veren bitkiler sayesinde balkonlara bahar her mevsimde gelebilir. İster açık ister kapalı balkon kullanın, evinizin içinde sosyal bir alan oluşturmak isterseniz Bellona balkon mobilyaları ile tanışmak için geç kalmayın.

 Balkon mobilyaları tasarım özelliği ile öne çıkan, şıklık ve konforu hedefleyen ürünlerden oluşmaktadır. Hem geniş hem de dar alanlara hitap eden Bellona balkon mobilyası sayesinde birçok balkon, renklenip göz alıcı hale gelecektir. Dört mevsimi balkonda geçirmek, en güzel anları daha havadar bir yerde ölümsüzleştirmek, konuklarınıza çay ve kahve ikramını balkonda yapmak isterseniz sizin için Bellona burada olacak!

 Dar alanlar için şık çözümler arayanların ortak buluşma noktası olan Bellona, dayanıklı ve ergonomik balkon mobilyalarını özenle tasarladı. Her sezon severek kullanılan balkon mobilyalarını uygun ödeme koşullarıyla satın alabileceğinizi unutmayın. Balkonunda dekorasyon yapmak isteyenler, rahat koltuklarda manzaranın tadını çıkarmayı düşünenler seçimini Bellona balkon mobilyaları ile tamamlıyor.

 Peki, balkon mobilyası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ve mutlaka balkon dekorasyonunda uygulanması önerilenler nelerdir? Şimdi hep beraber bu konuya değinelim ve elimizin değdiği her balkonda şıklık oluşturalım!

Dar Balkon Dekorasyonunda Alan Kazandıran Çözümler

 Balkonum dar diye endişe etmeyin. En küçük balkonlarda dahi şık ve konforlu dizayn yapmak çok kolay. Bellona’nın her balkona hitap eden ürünleri sayesinde, evinizin sınırları içinde göz alıcı dinlenme ve eğlenme alanları oluşturabilirsiniz.

 Peki, şıklığa ve konfora önem veren balkonlara sahip olmak için ne yapmanız gerekiyor? İşte merak ettiğiniz o soruların yanıtları!

Bitkilerle Balkonu Canlandırın

 Balkonunuzda bitkiler kullanmak, hem doğal bir görünüm oluşturmaya yardım eder hem de balkonunuzun daha ferah ve canlı görünmesine destek olur. Dar balkonlarda, duvarlara asılabilen bitki saksıları veya raflara yerleştirilebilen bitki saksıları kullanarak küçük alanlarda şık görünen dekorlara yer verebilirsiniz.

Aydınlatma Sayesinde Daha Ferah Balkonlar Elde Edin

 Balkonunuzda şık bir atmosfer yaratmak için alanın ölçüsüne uygun aydınlatma kullanabilirsiniz. Bu, balkonunuzun kullanımını artırır ve aynı zamanda görsel bir cazibe kazandırmaya yardım eder.

 Led ışıklar, mumlar veya dekoratif lambalar gibi birçok farklı seçenek mevcuttur. Çok küçük bir balkonda yüksek ışık sunan spotlar kullanmak yerine göz yormayan ışıkları tercih edebilirsiniz.

Masa ve Sandalye ile Minimal Kafeye Sahip Olun

 Dar bir balkonda, küçük bir masa ve katlanabilir sandalyelerle sınırlı alanınızı daha iyi kullanabilme imkanınız olacak. Modern ve minimalist bir görünüm için metal veya ahşap mobilyaları tercih edebilirsiniz. Kendi evinizde kendi kafenizi ve sosyal alanınızı oluşturmak için birbiri ile uyumlu mobilyaları kullanabilirsiniz.

Balkon Perdeleriyle Göz Alıcı Alanlar Oluşturun

 Dar ölçülü balkonda, balkon perdeleri kullanarak daha özel bir alan yaratabilirsiniz. Perdelerin renkleri ve desenleri, balkonunuzun dekorasyonuna uygun olarak seçilebilir. Böylece balkonun bağlı olduğu oda ile bağlantıyı kesmek daha kolay olacaktır.

 Eğer cam balkonlu bir alana sahipseniz, balkon camlarını kapatacak perdeleri kullanabilirsiniz. Bu ürünler şık olduğu gibi eşyalarınızı da güneşten koruyacaktır.

Yastıklar ve Minderler Sayesinde Konforu Tamamlayın

 Dar balkonunuzda oturmanız için minderler ve yastıklar kullanarak daha rahat bir oturma alanı yaratabilirsiniz. Bunun için tercih edeceğiniz balkon mobilyalarına uyumlu minderleri kullanmanız gerekecek.

 Metal aksamları olan mobilyalarda pamuk ya da keten minderler kullanabilirsiniz. Farklı renk ve desenlerdeki yastıklar ve minderler, balkonunuzun şık bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır.

İşlevsel Depolama Alanları Oluşturun

 Dar alanlı balkonda depolama alanları yaratmak, balkonunuzun düzenli ve şık görünmesine yardımcı olacaktır. Bu konuda içinde dolap olan pufları kullanmayı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda ahşap veya metal raf sistemleri, balkonunuzdaki eşyaları depolamanıza yardımcı olurken, şık bir görünüm desağlayacaktır.

 Eğer küçük bir balkonda alan oluşturmak isterseniz, duvar ölçüsüne göre dolaplı ve minderli puflar yaptırabilirsiniz. Hem depolama hem de dinlenme alanı elde edilebilir.

Duvar Dekorasyonuna Önem Verin

 Dar yapılı balkonda, duvarları dekore ederek daha şık bir görünüm elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Çiçek tabloları, fotoğraf çerçeveleri veya dekoratif duvar saatleri, balkonunuzun daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

 Son zamanlarda trend olan yapay sarmaşıkları kullanarak dar alanlardaki yıpranmış duvarları da kamufle etmek mümkün. Eğer dar balkondaki duvardan memnun değilseniz, boyamak yerine dekoratif ürünlerle kamufle edebilirsiniz.

Dar Balkona Uyum Sağlayacak Mobilya Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 Balkonda kullanıma uygun alan dar ise; var olan boşluğu en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Bunun için mevcut balkona göre mobilya seçmeniz gerekiyor. Mobilya seçeneklerini birçok açıdan değerlendirip balkonu tamamlayan parçalarla evinizde keyifli bir alan oluşturmak Bellona ile mümkün olacaktır. Bu konuda bilinçli bir alışveriş yapmak ve dar balkona uyum sağlayan mobilyayı doğru şekilde tercih etmek için önerilerimize kulak verebilirsiniz.

Boyut

 Dar bir balkona uygun mobilya seçmek için öncelikle balkonunuzun boyutunu ölçmeniz gerekmektedir. Mobilyalarınızın balkonunuzun boyutuna uygun olması, sınırlı alanı daha etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Alanın ne kadar dar olduğunu önceden bilirseniz, uygun mobilyayı daha kolay seçebilirsiniz.

Fonksiyonellik

 Dar bir balkonda, mobilyalarınızın çok amaçlı olması önemli ve etkilidir. Örneğin, katlanabilir masa ve sandalyeler, balkonunuzda hem yemek yiyebilmenizi hem de daha fazla alan açmanızı sağlayacağı için fonksiyonel ve işlevsel balkon mobilyalarına odaklanabilirsiniz.

Malzeme

 Dar ölçülü balkonda mobilya seçerken malzemenin kalitesi de önemlidir. Hafif, dayanıklı ve hava koşullarına dayanıklı malzemeler seçmek sizin için en iyisi olacaktır. Ahşap, metal veya plastik malzemeler, balkon mobilyaları için yaygın olarak kullanılan malzemeler arasındadır. Seçiminizi balkonun konumuna göre yapabilirsiniz.

Tarz

 Balkonunuzun genel tarzı ve dekorasyonuna uygun mobilyalar seçmek, balkonunuzun daha şık ve estetik görünmesini sağlamaya yardım eder. Örneğin, modern bir balkona daha minimalist mobilyalar seçmek en uygunu olabilir. Balkonda rustik ya da modern bir hava oluşturmak için mobilyaların stiline önem verebilirsiniz.

Renk

 Dar bir balkonda mobilyaların rengi de önemlidir. Açık renkli mobilyalar, balkonunuzun daha geniş ve ferah görünmesine yardımcı olurken, koyu renkli mobilyalar daha sofistike bir görünüm yaratacaktır.

 Ayrıca, mobilyaların rengi, balkonunuzdaki bitkilerle uyumlu olabilir. Balkon duvarının rengine göre mobilya seçebilirsiniz ya da mobilyalarınızı aldıktan sonra balkon duvarını ve zemini uygun tonlara boyayabilirsiniz.

Katlanabilirlik

 Dar ve küçük balkonda, mobilyaların katlanabilir olması avantajlıdır. Bu, balkonunuzda daha fazla alan kazanmanıza ve mobilyalarınızı saklamak için uygun yerler bulmanıza yardımcı olmaktadır.

 Eğer balkonu mevsimlik kullanacaksanız, kullanım dışı olduğunda eşyaların kolayca saklanması için katlanabilme özelliğinin olmasına dikkat edebilirsiniz.

Konfor

 Dar ve ufak balkonda, mobilyaların konforlu olması çok önemlidir. Balkonda dinlenmek, kitap okumak veya güneşlenmek isteyeceğinizden, rahat oturma ve yaslanma alanlarına sahip mobilyalar seçmeye dikkat edebilirsiniz. Cam balkonlu kapalı alanlarda daha sık zaman geçireceğiniz için konforu ön planda tutmalısınız.

 Mevsimlik balkon dekorasyonu için mobilya alıyorsanız, sıcak aylara hitap eden konforlu ürünleri seçebilirsiniz. Alanı verimli şekilde değerlendirmek isterseniz Bellona’nın salıncaklar kategorisini inceleyebilirsiniz!

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?