USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakanlıklardan Hem Aileye Hem Çalışan İşçiye Destek

Vali Davut Gül, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile Destek Programı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Mesleki Eğitim Programı konularında bilgi paylaşımında bulunulması amacıyla düzenlenen toplantıya katılarak firmaların insan kaynakları müdürleri ve muhasebeciler ile bir araya geldi.

Bakanlıklardan Hem Aileye Hem Çalışan İşçiye Destek
23-08-2022 09:24
23-08-2022 09:30
GAZİANTEP
Google News

Toplantıya Vali Gül ile birlikte Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve ilgili kurum amirleri katıldı.  

Vali Davut Gül: “Sigortalıya da artık destek sağlanıyor.”

Toplantıda yaptığı konuşmada her iki destek programının da temel amacının firmalarda çalışan işçilerin gelirlerini artırmak olduğunu dile getiren Vali Davut Gül, eskiden Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından sigortalılara yardım yapılmadığını, şimdi bu Aile Destek Programıyla sigortalılara da yardım yapıldığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “ Özetle, kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden azsa yardım yapılıyor. Bu şu anlama geliyor, çalışan işçiniz asgari ücret alıyorsa ya da ona yakınsa ve evde de 4 kişi varsa bu programa müracaat ettiğinde gelirine göre 450 ila 600 TL arasında bir kaynak aktarılacak.

Vali Davut Gül: “Mesleki Eğitim Programına kayıtlı çalışanlara maaşlarının dışında devlet tarafından ek destek verilecek”

Bununla birlikte İlimizde okuyamamış, diploma sahibi olamamış on binlerce insan olduğunu belirten Vali Davut Gül, şunları kaydetti: “bu hemşehrilerimiz ortaokul mezunuysa, yaşının kaç olduğu çok önemli değil, Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırdığında kendisine 4 yıl boyunca asgari ücretin %30’u olan bir para verilecek, bu para firma kanalıyla çalışana aktarılmış olacak. Bununla birlikte bu öğrenci dördüncü senesinden sonra asgari ücretin %50’si oranında bir parayı yine firmalar vasıtasıyla almış olacak. Bu çalışanların süreç sonunda hem ustalık belgesi, hem kalfalık belgesi hem de lise diploması olacak. Sonuç olarak bu işçiler firmaların verdikleri maaşlara ilaveten devletten de asgari ücretin yüzde otuzu veya ellisi nispetinde bir parayı aylık olarak kazanmış olacaklar.

Lise veya daha yüksek okul mezunlarının durumuna da değinen Vali Davut Gül, “bu hemşehrilerimize de yine asgari ücretin %50’sini verme imkanımız var. İstiyoruz ki Gaziantep’te küçük büyük hangi işletmede çalışırsa çalışsın bu ekonomik katkıdan, bu diplomadan, bu denklikten faydalanmış olsun” dedi.

Vali Davut Gül: “Mesleki Eğitim Programı Desteği işçiye ödenen bir destek” 

Verilen bu desteğin firmaların işçiye ödediği maaştan düşülerek firmalara destek olarak verildiğine yönelik yorumlar bulunduğuna dair sorular üzerine Vali Davut Gül böyle bir durumun olmadığını, verilen desteğin işçinin aldığı maaştan bağımsız olarak devletin işçiye çıraklık ve kalfalık eğitimi nedeniyle verdiği bir destek olduğunun altını çizdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?