USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Azınlık temsilcisi Dr. Sıvacıoğlu AK Parti’den aday oldu

28. dönem milletvekili seçimi listelerini 'Tüm Türkiye'yi kapsayıcı' bir anlayış ile belirleyen AK Parti, İstanbul 2. Bölge'de önemli bir adayı, listelerine ekledi. 9. Sıra Milletvekili Adayı ünlü ortopedi cerrahı Sevan Sıvacıoğlu oldu.

Azınlık temsilcisi Dr. Sıvacıoğlu AK Parti’den aday oldu
11-04-2023 16:38
Google News

AK Parti il il milletvekili adayları - (TAM LİSTE)

GALERİNİN DEVAMI <p>AK Parti'de milletvekili aday <a href=listesi büyük ölçüde şekillendi. Çalışmalarda sona gelindi. Liste bugün Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi.

"><p><strong>İŞTE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TAM LİSTESİ</strong></p><p>AK Parti <a href=Adana Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti <a href=Adıyaman Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Listesi</p><p>AK Parti Adyonkarahisar Milletvekili Aday Listesi</p><p>AK Parti <a href=Ağrı Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti <a href=Amasya Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti <a href=Ankara Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti Ankara Milletvekili Aday Listesi</p><p>AK Parti <a href=Antalya Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti <a href=Aydın Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti balıkesir Milletvekili Aday Listesi</p><p>AK Parti Bilecik- Bitlis- <a href=Bolu Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti Burdur Milletvekili Aday Listesi</p><p>AK Parti Bursa Milletvekili Aday Listesi</p><p>AK Parti Bursa Milletvekili Aday Listesi</p><p>AK Parti Çanakkale- Çankırı- Çorum Milletvekili Aday Listesi</p><p>AK Parti <a href=Denizli Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti <a href=Diyarbakır Milletvekili Aday Listesi

"><p>AK Parti Edirne - <a href=Elazığ Milletvekili Aday Listesi

">

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde İstanbul'da yine iddialı isimleri listelerine taşıdı. 

Dr. Sevan Sıvacıoğlu, mesleki alandaki başarılarını Meclis'e de taşımak istiyor.  Ermeni Cemaati’nin tanınmış kişilerinden olan Dr. Sevan Sıvacıoğlu, partinin 2021 yılında yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosunda yer almıştı. AK Parti'de Ermeni Cemaati'ni 16 Ekim 2020 tarihindeki vefatına kadar İstanbul Milletvekili Markar Esayan temsil ediyordu. Esayan'ın vefatının ardından oluşan temsil boşluğu Dr. Sevan Sıvacıoğlu'nun seçilmesiyle giderilmişti. Dr. Sıvacıoğlu'nun ilk seçimde milletvekili adayı olabileceği de konuşulmuştu. 

Türkiye'deki Ermeni Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Dr. Sevan Sıvacıoğlu'nun milletvekili seçilmesiyle birlikte Türkiye'deki Ermeni Cemaati Meclis'te önemli bir temsil gücü de kazanmış olacak.

ÇOK SAYIDA ULUSLARARASI MAKALESİ VAR

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Sevan Sıvacıoğlu İstanbul’un Kurtuluş Semtinde doğdu. Ailesi Malatya'nın Arapgir ilçesindendir. Babası Kapalıçarşı’da el sanatkârı olan Dr. Sıvacıoğlu; ilk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra çocukluk hayali olan hekimlik mesleği için çıktığı yolda İstanbul Tıp Fakültesi'ni kazandı. 

Fakülte sonrası ilgi duyduğu ortopedi alanında uzmanlaşarak 'Ortopedist' olma hayalini gene aynı fakültede kazandığı sınav sonrasında gerçekleştirdi. (1999-2004) Amerika'nın New York şehrinde mesleki deneyimini artırmak amacıyla Colombia Üniversitesi'nde çalışmalar yürüttü. 

2003 yılında Genç Milli Futbol Takımı’nın doktorluğunu yaptıktan sonra, 2004’te Yeşilköy’deki International Hospital’da, 2005’te Merzifon Askeri Hava Hastanesi’nde, 2005-2018 yılları arasında Yedikule Surp Pırgiç  Ermeni  Hastanesi’nde çalıştı. 2018’den bu yana Maslak’taki Acıbadem Hastanesi’ndeki özel muayenehanesinde hizmet veriyor. 
Tıp alanında yayımlanmış çok sayıda makalesi ve bir kitabı bulunan Dr. Sıvacıoğlu, Mart 2021’de AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK) seçilmişti. MKYK üyesi olarak Azınlık Vakıf seçimlerinde devlet kurumları ile koordinasyonu sağladı. Ayrıca Dr. Sevan Sıvacıoğlu, şimdiki Türkiye Ermenileri Patriği II. Sahag Maşalyan’ın seçildiği 2019 yılındaki patrik seçiminde görev alan 12 kişinin içinde yer almıştı. Mesleki alanda birçok başarılara imza atan Dr. Sıvacıoğlu’nun, artroplasti, artroskopi, spor yaralanmaları, diz cerrahisi, travma ve omurga cerrahisi alanında uzmanlığı bulunuyor. 

İleri düzeyde İngilizce bilen Dr. Sıvacıoğlu, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?