USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ayşe Begüm Onbaşı: 'Türk kadınının gücünü dünyaya gösterdik'

Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı, “Türk kadınının gücünü gösterebildiğim için çok mutluyum” dedi.

Ayşe Begüm Onbaşı: 'Türk kadınının gücünü dünyaya gösterdik'
02-06-2021 14:06
Google News

Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, Türkiye Spor Yazarları Derneği medya özel röportaj gününde açıklamalarda bulunarak, kazandığı madalya ile Türk kadınının gücünü dünyaya gösterdiğini ve kendisine verilen desteği boşa çıkartmadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

“Orada İstiklal Marşımızı okuttuğumuz, bayrağı göndere çektirdiğimiz için çok gururluyuz”

Şampiyonluğa giden yolun 2019'da başladığını aktaran Onbaşı, “İlk büyükler kategorisine geçtiğim zaman. Bu kategoriye geçer geçmez altın madalya kazanmıştım zaten. Bu süreçte antrenör değişikliğine gidildi. Eski antrenörüm oldu yeniden onunla birlikte çalışmaya başladık. 14 günlük bir süre içerisinde müziği, koreografiyi ve birbirimize adaptasyonumuzu sağlayıp yarışmaya katıldık ve altın madalya kazandık. Daha sonra dünya şampiyonasına hazırlanırken bu sefer pandemi böldü. 1 sene yarışma sahalarından ve podyumlardan uzak kaldık. 1 Haziran 2021'den itibaren salonda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanı, sporcuların salonlara dönmesi için çok büyük çaba sarf etti. O dönemden beri yoğun antrenman tempoları, beslenmede kısıtlamalar derken yarışmaya katıldık. Bu kadar emek vermişken üstüne başarı kazanmak çok büyük mükafat bizim için. Çok mutluyuz, çok gururluyuz orada İstiklal Marşımızı okuttuğumuz, bayrağı göndere çektirdiğimiz için. Türk kadınının gücünü gösterebildiğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?