USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Antep Savunması'nın sembol ismi Kamil'in şehadet belgesi ve şehitlik madalyası tevdi edildi

Antep Savunması'nın ilk kıvılcımını yakan olayın baş kahramanı, savunmanın sembol isimlerinden Şehit Kamil'in şehadet belgesi ve şehitlik madalyası bugün düzenlenen törenle akrabalarına tevdi edildi.

Antep Savunması'nın sembol ismi Kamil'in  şehadet belgesi ve şehitlik madalyası tevdi edildi
25-12-2020 20:53
25-12-2020 22:25
Google News
Antep Savunması'nın ilk çocuk şehidi Kamil'in hayatta kalan tek kardeşi Kemal Dilek'e, kanalımızda yayınlanan Yerinde Sohbetler programının Alaybey Mahallesi bölümünde, Mahalle Muhtarı Bülent Yegül'ün bahsetmesiyle ulaşmıştık. Kemal Dilek ile yaptığımız görüşmede, Mehmet Kamil'in şehadet belgesinin ve şehitlik madalyasının olmadığını ortaya çıkararak konu ile ilgili çalışmaların başlatılmasına vesile olduk. 

Mega Medya Genel Koordinatörü Arif Kurt'un protokol makamlarıyla yaptığı görüşmeler neticesinde, dönemin Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun önderliğinde 2017 senesinde başlatılan çalışmaların sonucunda Kamil'in şehadet belgesi ve şehitlik madalyası çıkartıldı. Tevdi töreni ise Gaziantep'in 99. kurtuluş yılı kutlamaları kapsamında bugün düzenlendi. Şehit Kamil'in hayatta kalan tek kardeşi Kemal Dilek geçtiğimiz sene hayatını kaybettiği için, Kamil'in şehadet belgesi ve şehitlik madalyası Dilek'in çocuklarına tevdi edildi. Belgeyi ve madalyayı teslim alan Şehit Kamil'in yeğenleri ise belgeyi ve madalyayı Kamil'in adının yaşatıldığı Şehitkamil Belediyesine bağışladılar.



Mehmet Kamil'in şehadet belgesinin ve şehitlik madalyasının çıkartılması için ilk görüşmeleri başlatan Mega Medya Genel Koordinatörü Arif Kurt ise, törende yaptığı konuşmada duygularını şu sözlere ifade etti: 



“Keşke şu anda hayatta olmayan Kemal amcamız da bugünü görseydi. Şehit Kamil'in hayatta olan tek kardeşiydi; biz bir program sayesinde yaşadığını öğrenmiştik. Biz bunu ortaya çıkardıktan sonra Şehit Kamil'in şehitlik madalyası olmadığını öğrendik, hatta ve hatta nüfustan düşürülmediğini öğrenmiştik. Mahkeme süreci başlattık, nüfustan düşürttük. Sonra Sayın Bakanımızın ve Sayın Valimizin destekleriyle madalyayı çıkarttırdık. Hikâye çok uzun fakat bugün bu neticeye ulaştık. 

Bitmedi, Şehit Kamil ile ilgili bilmediğimiz bir şey daha var. Şehit Kamil'in mezarı yok.  Şu anda adını andığımız, hakkında her türlü şeyi bildiğimiz Şehit Kamil'in henüz bir mezarı yok. Rahmetli Kemal amca sağken, onun mezarıyla ilgili bir sohbet yapmıştık. Kemal amca Şehit Kamil'in mezarının Aliye Ömer Battal İlkokulunun altında olduğunu söylemişti. 

Gaziantep'in ilk mezarlığının orada olduğu bilinir. Hatta o mezarlığın Mustafa Kemal Atatürk Gaziantep'e geldğiğinde, ‘Şehrin en güzel yerini mezarlık yapmışsınız.' dedikten sonra tavsiye kabul edilip, yıkıldığı söylenir. Ondan sonraki yapılaşmayla da Şehit Kamil'in mezarının o okulun altında kaldığı rivayet edilir. Biz bunu tarihçi arkadaşlara da doğrulattık hatta Kemal amcayla yapmış olduğum sohbetlerde mezarın yerinin bire bir giriş kapısının altında olduğunu söylemişti. 

Sayın Valim, mezarını artık bulamayız ama olduğu yerin işaretinin ortaya çıkartılması için inşallah bir şeyler yapılırsa çok daha mutlu oluruz. Hayırlı olsun diyelim, inşallah iyi olur.”



Haber: Başak AKAY

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?