USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç'tan TFF'ye: Yüreğiniz varsa savcılığa başvurun

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Ali Koç'tan TFF'ye: Yüreğiniz varsa savcılığa başvurun
11-03-2022 15:45
Google News

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Üzülerek de haklı çıktığımızı görüyoruz"

"8 Mart'ta alınan karar, tüm ülke futbolunu karman çorman hale getiren bir adımdır. Ne kadar endişeli olduğumuzu paylaşmakta, üzülerek de haklı çıktığımızı görüyoruz."

"Hazırlanırken zorluk çektim"

"Hazırlanırken zorluk çektim. Türk futbolunda yaşanılan garipliklerle ilgili o kadar çok malzeme var ki, bugün hangi birini paylaşacağıma hala karar verebilmiş değilim."

"Duruşumuzda, bir gram şaşma olmamıştır"

"Fenerbahçe, yıllardır bu sistemin en büyük mağdurlarından biri. Fenerbahçe, yıllardır istikrarlı şekilde bu sorunları dile getirmektedir. Duruşumuzda, söylemlerimizde bir gram şaşma olmamıştır."

"Baş aşağı gitmekten başka bir alternatifimiz yoktur"

"Türk futbolu paydaşlarının bizimle aynı noktaya gelmesi ve sistemin aktörlerini sorguluyor olması, gelecek için bir nebze de olsa umut vericidir. Bu kültür, sistem devam ettikçe baş aşağı gitmekten başka bir alternatifimiz yoktur."

"15 puanımız gasp edildi"

"Geçen sezon yaşadığımız, hakem hataları bile demekten imtina ediyorum çünkü hafif kalır, hakem faciaları nedeniyle 12 ile 15 puan arasında alenen gasp edildi. Bu puan kayıpları, gri pozisyonlardan da değil. Açık ve net pozisyonlardan kaybettiğimiz puanları söylüyorum."

"Fenerbahçe nefreti, TFF'nin damarlarına sirayet etmiş"

"Fenerbahçe nefreti, TFF'nin damarlarına öyle sirayet etmiş ki, Fenerbahçe bir açıklama yaptığında, açıklamanın mürekkebi kurumadan apar topar cevap verip, tehdit etme cüretini gösterdiler. Geçen hafta olduğu gibi."

"Yüreğiniz varsa savcılığa başvurun"

"Yüreğiniz varsa savcılığa başvurun ve hakkımızda soruşturma açın. Neye istinaden savcıları göreve çağırıyorsunuz?"

"Bu istatistiğe sahip başka kulüp yoktur"

"Göreve geldiğimizden beri tam 10 açıklamamıza, saatler içinde yanıt verdiler. Herhalde başka hiçbir kulüp yoktur bu istatistiğe sahip olan. TFF yeri gelir bize karşı bariz hata yapan hakemlerini ödüllendirir, yeri gelir harcama limitleriyle tecrit altına almaya çalışır"

"Yeri gelir TFF başkanı, durumu kişiselleştirir"

"Yeri gelir TFF başkanı, durumu kişiselleştirir. TFF, durumu açıkça ortaya koymaktadır. Hal böyleyken tek yol, bu köhnemiş yapıyla mücadele etmek ve Türk futbolunu bu zihniyetten kurtarmak için var gücümüzle mücadele etmektir. Er ya da geç, iyi olanlar kazanacak."

"Hakem ataması, hafta içi yapıldı"

"Son maçımız... Hakem ataması, hafta içi yapıldı biliyorsunuz. Hepimiz biliyoruz, 4 büyükler arasındaki mücadeleler, puan tablosu nasıl olursa olsun son derece gergin ve zor maçlardır. Trabzonspor maçının tarihi, 16 Şubat'ta açıklandı ve 3 Mart 23.55'te hakem açıklandı."

"Aynı gece, Zorbay Küçük, Alanyaspor-Gaziantep FK maçını yönetti ve bu maç uzatmalara gitti. 23.00 sularında maç sonuçlandı. 23.22'de, hafta sonu oynanacak maçla ilgili TFF, Zorbay Küçük'e tebligatını yaptı."

"Biz, bir müdahale olduğunu düşünüyoruz"

"İşini doğru, becerikli yapan, geleneklerine sadık kalan bir anlayışla bu atama yapılsaydı, konuların böyle gerçekleşmesi söz konusu değildi. Biz, bir müdahale olduğunu düşünüyoruz bu sebeple. Olmadıysa, son derece amatör bir yaklaşım."

"Zorbay Küçük'ün bu maça atanmasının altında neler yatmaktadır?"

"Bu, kalıplara o kadar aykırı ki biz bir açıklama yapmak zorunda bile kaldık. Zorbay Küçük'ün apar topar bu maça atanmasının altında neler yatmaktadır?"

"Atanan ilk hakem, Zorbay Küçük değildi"

"Alışılagelmişin son derece dışındaki açıklama, bize göre son dakika gerçekleşen bir değişiklik nedeniyle gelmiştir. Bize göre bu maça atanan ilk hakem, Zorbay Küçük değildi."

"Zorbay Küçük en çok dinlenmeye ihtiyacı olan hakemlerden biri"

"Zorbay Küçük, hem mental hem de fiziksel olarak bir maç öncesinde en çok dinlenmeye ihtiyacı olan hakemlerden biri. O gece Alanya'da kalıyor, ertesi gün Adana'ya geçiyor ve sonra İstanbul'a geliyor. Dinlenmesi için 72 saatten az süre var."

"Büyük maçlara birbirine aşina hakem üçlüsü atanır"

"Fiziki ve mental hazırlıkların yanı sıra, ilk defa 4 büyükler arasındaki bir maçı yönetecek bir hakem. Bu maçı yöneten hakem üçlüsü, ilk defa birlikte maç yönetmişlerdir. Büyük maçlara genelde birbirine aşina hakem üçlüsü atanır."

"Gözlemci raporunun bir kıymeti yoktur"

"Maç bittikten 20 dakika sonra o hakem başka bir maça atanıyorsa, o maçtaki gözlemci raporunun bir kıymeti yoktur."

"Lig için büyük risk oluşturmaktadır"

"Tüm hakemlik müessesesinin, kör göze parmak usulü hatalarla yönetildiğini ve şu soruyu akılda bırakmak istiyorum: Bu gerçekten liyakatsizliğin eseri mi yoksa güç zehirlenmesinin mi? Bugün hakemlerin içinde bulunduğu psikoloji, bu lig için büyük risk oluşturmaktadır."

"Bu maç, ilk maçın özeti oldu"

"Bu maç, ilk maçın özeti oldu. Yine benzer bir senaryoya maruz kaldık. Maçın açık ara hakimiyken, 18. dakikada bir kırmızı kartla, 82 dakikayı 10 kişi oynadık. Çocuklara helal olsun, Fenerbahçe tribünlerinin görmek istediği bir mücadele verdiler."

"Burada insan ister istemez de bu zamana kadar neredeydiniz diye sorma ihtiyacı da duyuyor."

"Görevine son vereceğin bir gözlemciyi, nasıl atadınız?"

"Aynı Mete Kalkavan, Kasımpaşa maçında benzer pozisyona kart vermedi, Beşiktaş-Konyaspor maçında da Konyaspor oyuncusunu sarı kartla cezalandırdı."

"Bu maçın gözlemcisi, Ahmet İbanoğlu, gözlemci operasyonunda liste dışı kalan isimlerden biri. MHK Başkanı, bu operasyonun aylardır yürütüldüğünü söylüyor. 2 gün sonra görevine son vereceğin bir gözlemciyi, nasıl atadınız?"

"O 2 gün içinde ne oldu?"

"O olmadı, 2 gün içinde karar verdiyseniz, o 2 gün içinde ne oldu? İşin diğer tarafı ise, zayıf not verilen Zorbay Küçük bu hafta maçta görevlendirildi, zayıf not veren gözlemci ise liste dışı bırakıldı."

"Yine de Zorbay Küçük, bu hafta maç alıyor"

"Kırmızı kart, minimum 2 maç. PFDK, 1 maç ceza vererek kararın ne kadar yanlış olduğunu gösterdi. Yine de Zorbay Küçük, bu hafta maç alıyor."

"Bir şehrinin, bütün ülkeden büyük sayıldığı, odağın içindeyiz"

"Oynanacak maçların, sonuçlanacak ligin kıymeti kalmadı demeyelim de, yerlerde diyelim."

"Her rezilliğin ortaya döküldüğü bir sezon yaşıyoruz. Hakemlerin görevden el çektirilmesiyle, garip ilişkiler saklanamaz oldu. Liyakat yerine biatın talep edildiği, performans yerine hakem kullanışlığın öne çıktığı, biat etmeyenlerin sorun yaşayacağı, vasatlığın meşrulaştırıldığı, ülkenin bir şehrinin, bütün ülkeden büyük sayıldığı, birçok odağın içindeyiz."


ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?