USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AHDE VEFA

Kabine revizyonunda Adalet Bakanı olan ve Gaziantep’in Bakan sayısını 2’ye yükselten Abdulhamit Gül, seçim bölgesini unutmadı. Çok yoğun ve zor bir göreve getirilmesine rağmen günübirlik Gaziantep programı organize eden Bakan Gül, 8 saatte kurum ve kuruluşları ziyaret edip herkese teşekkür etti. Bakan Gül, "Hepimizin ortak sevdası Gaziantep" dedi.

AHDE VEFA
24-07-2017 09:28
Google News
abine revizyonunda Adalet Bakanı olan ve Gaziantep’in Bakan sayısını 2’ye yükselten Abdulhamit Gül, seçim bölgesini unutmadı. Çok yoğun ve zor bir göreve getirilmesine rağmen günübirlik Gaziantep programı organize eden Bakan Gül, 8 saatte kurum ve kuruluşları ziyaret edip herkese teşekkür etti. Bakan Gül, "Hepimizin ortak sevdası Gaziantep" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakan olduktan sonra yurt içindeki ilk gezisini Gaziantep’e yaptı. Gaziantep’te çiçeklerle karşılanan Gül, yoğun programının ardından yeniden Ankara’ya döndü.

’"





İLK DURAK VALİLİK

 

Gaziantep Havalimanında çiçeklerle karşılanan Abdulhamit Gül için, kent protokolü ve siyasiler tam kadro hazır bulundu  Bakan Gül, beraberindeki yetkililerle birlikte ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Bakan Gül, Vali Ali Yerlikaya’ya yaptığı ziyarette önemli mesajlar verdi. Gül, "Hepimiz gece gündüz Gaziantep’e hizmet için gayret eden bir ekibiz. Hepimizin ortak sevdası Gaziantep’tir, memleket sevdasıdır. Bu birlik ve beraberlik inşallah Gaziantep’te kıyamete kadar kalıcı olacaktır" dedi.

’"


ŞEHR-İ EMİN FATMA ŞAHİN

 

Valilik’ten sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Bakan Gül, Fatma Şahin’e övgüler yağdırdı. Fatma Şahin ve ekibinin kentin sorunlarına çözüm için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Gül, sorunların çözümü için elbirliği içinde olacaklarının sözünü verdi. Fatma Şahin ise, adalet ve kalkınmayı temsil eden en önemli iki koltukta Gaziantepli siyasilerin bulunmasından gurur duyduklarını ifade etti.






HAİNLER KAÇAMAYACAK

 

Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyarete eden Bakan Gül, partililer ile buluşmasından gündeme dair sert mesajlar verdi. Bakan Gül, "Kahramanlık öyle tişörtüne kahraman yazarak olmaz. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi neticesinde darbeci hainler Türk yargısı önünde hesap veriyor. Hiçbir hain mahkemelerden Türk yargısının önünden kaçamayacak" dedi.

 






ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ziyaretinde ise çiçeklerle karşılandı. Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ve Bölge Adliye Başsavcısı Mustafa Yalçın tarafından karşılanan Gül, Gaziantep Barosu’nu da ziyaret edip avukatlarla bir araya geldi.

 




DEDESİNİ UNUTMADI

Abdulhamit Gül’ün Gaziantep’teki en anlamlı ziyareti ise dedesinin mezarına yaptığı ziyaret oldu. Gaziantep’in ünlü alimlerinden ve din adamlarından Mehmet Emin Er’in yeğeni olan Bakan Gül, dedesinin mezarını ziyaret edip dua okudu. Bakan Gül, dedesini kabrini sularken, "Böyle bir alimin yeğeni olmaktan gurur duyuyorum" dedi.






Birlik ve beraberlik çağrısı

 

Gaziantep Valiliğini ziyaret eden Adalet Bakanı Gül’ü Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya karşıladı. Valilik şeref defterini Adalet Bakanı olarak ilk kez imzalayan Gül, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Valilik ziyaretinde konuşan Gül, "Hepimiz gece gündüz Gaziantep’e hizmet için gayret eden bir ekibiz. Hepimizin ortak sevdası Gaziantep’tir, memleket sevdasıdır. Bu birlik ve beraberlik inşallah Gaziantep’te kıyamete kadar kalıcı olacaktır. 2 milyon hemşehrimizin duası üzerimize onu biliyoruz. Farklı partilerden, farklı görüşlerden hepimizin ortak derdi, şehrimiz, ülkemiz. Onlardan da çok güzel mesajlar aldım. Ben tebrik, teşekkür eden bütün her görüşten siyasi parti temsilcilerine, odalara, sivil toplum kuruluşlarına, bütün hemşehrililerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Dualarını eksik etmesinler. Bu makamlar hizmet makamlarıdır. Makamlar, alındığı gün teslim edilmek üzere oturulur" ifadelerini kullandı.

 


Şehr-i emin Fatma Şahin’e büyük övgü

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden Gül, Şahin’in Gazianteplilerin reyleri, tercihleri ile Gaziantep’in şehr-i emini olarak çok büyük hizmetler yaptığını söyledi. Gaziantep’in ulaşım ve konutu başta olmak üzere sorunlarının çözümü noktasında ekibi ile birlikte özverili şekilde çalıştığını kaydetti. Şahin’in hükümette bakan olarak yaptığı başarılı hizmetlerden sonra şimdi de Gaziantep’e hizmet ettiğini aktaran Gül, “Bu çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bir ayağımız Gaziantep’te olacak

 

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın tercihleri ile Adalet Bakanı olduğunu hatırlatan Gül, “Bizi bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın teveccühlerine inşallah layık oluruz, mahcup etmeyiz. Gaziantep’te sivil toplum örgütleri ve esnaflarımız ile buluşmaya devam edeceğiz. İnşallah Gaziantep’in sorunlarını, Gaziantep’teki projeleri hızlı bir şekilde neticelenmesi için tüm milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte el birliği ile sonuçlandırmaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Gaziantep olarak çok mutluyuz

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şehir olarak çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Gaziantep milletvekili ve partimizin en önemli koltuklarından biri olan Genel Sekreterlik koltuğundan Adalet Bakanı olan Abdülhamit Gül Beyi belediyemizden ağırlamaktan ziyadesiyle mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun, şehrimiz adına size ‘hoş geldin’ diyorum” ifadelerini kullandı.

 

Daha güçlü Gaziantep için...

 

Özellikle adalet ve ekonomiden sorumlu iki önemli koltukta ‘Gaziantep’ yazılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Şahin, “Bu şehrimize olan güven ve şehrimize olan itibarı gösteriyor. Anakara ve İstanbul dışında iki bakan ile temsil edilen bir Gaziantep olarak çok mutluyuz. Bugün Adalet Bakanlığı ile daha güçlendiğimizi görüyorum. Çok önemli ve zor günler geçirdik. En zor zamanda, sıkıntılı zamanda bir ve beraber olduk. Türkiye bunu gördü. Gaziantep’in birliğini beraberliğini ve gücünü gördü. Referandumdan çıkan sonuç bunun göstergesi. Referandumdan yüzde 62,5 çıkması bunun bir göstergesidir. Bakanımız da o zaman Genel Sekreterimiz olarak başımızdaydı. İnşallah bundan sonraki süreçte daha güçlü bir Gaziantep için, mutlu ve huzurlu bir kent için gücümüzü birleştirmeye devam edeceğiz. Şehrin bekleyen projeleri için yanımızda olacak inşallah. Şehrimizin ve ülkemizin hukuk devleti olması adına yapılacak çalışmalarda; hem insani duruşu hem siyasi duruşu ve devlet adamlığıyla verilen bütün makamların hakkını vereceğine güvencimiz tamdır. Şehrimiz adına yeni bir dönem başladı, ben bu dönemin ülkemize şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Ziyaret sonrası Şahin, Bakan Gül’e “Ayetel Kürsi’nin yazıldığı bir tablo ile Gaziantep’e has bakırdan yapılmış ibrik hediye etti.





Başsavcılık’ta gündem yargı

 

Bakan Gül ilk yurt içi gezi programı kapsamında Gaziantep’te gerçekleştirdiği Cumhuriyet Başsavcılığı’nda çiçekle karşılandı. Gül, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol ve beraberindeki bakanlık heyetini Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Adalet Komisyonu Başkanı Emsal Sergen, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yüksel Navdar, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Cenk Akın Aksakal ve Sami Çete karşıladı. Başsavcı Musa Çatal, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e ziyaretleri için teşekkür etti. Bakan Gül’e Adliyenin genel durumu ve sorunlarıyla ilgili bilgi veren Başsavcı Musa Çatal Adalet Bakanlığı görevinin ülkemize hayırlı olmasını diledi, Adalet Bakanının Gaziantepli olmalarından dolayı ayrıca mutluluklarını dile getirdi.

Bakan Gül daha sonra Gaziantep Barosunu ziyaret ederek, Baro Başkanı İskender Kahraman ve Yönetim Kurulu üyeleri görüştü.





Partililer "Yah"la karşıladı

 

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına gelen Gül, partililer tarafından bölgeye özgün "Ya" çekerek karşılandı. Partililerle buluşmasındaki gündeme dair önemli mesajlar veren Bakan Gül, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti. Bakan Gül, "Türkiye’de adalet kavramı AK Parti hükümetiyle çok büyük yeniliklere şahit oldu. Ama yapılacak yine çok önemli işler var. Hükumetimiz eylem planlarını belirledi, inşallah bunu da başaracağız. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi neticesinde darbeci hainler Türk yargısı önünde hesap veriyor. Hiçbir hain mahkemelerden Türk yargısının önünden kaçamayacak" şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz’un Kahraman’ları

 

Gül, bağımsız yargı Türk milleti adına karar veren bir yargıdır. 15 Temmuz darbe girişimini planlayan, organize eden kim varsa adil bir şekilde yargılamasını yapmaktadır. Türkiye bir hukuk devletidir. Şundan emin olun 15 Temmuz’un kahramanları aziz milletimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. FETÖ terör örgütü başta olmak üzere Türkiye’yi bölmek isteyen tüm terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kahramanlık öyle tişörtüne kahraman yazarak olmaz" dedi.

 

Hainlerin hesap verme vakti geldi

 

Gül konuşmasını şöyle sürdürdü:  15 Temmuz’da bu millet kahramanca ülkemizi cumhuriyetimizi, istiklal marşımızı, ezanımızı koruyan kahramanlardır. Kahramanlık tişörtüne kahraman yazarak olmaz. Kahraman diye ortaya çıkıp 15 Temmuz’u Türkiye’yi işgal etmeye çalışanların Cumhurbaşkanımıza suikast etmeye çalışanların fare gibi o delikten çıkardığımızı bütün milletimiz gördü. Bu konuda asla bir gevşeklik, zafiyet farklı bir tavır içerisinde beklentiye girilmesine izin veremeyiz. Nasıl 15 Temmuz günü cumhuriyetimizi koruduysak bu hainlerin de Türk yargısı önünde sonuna kadar hesaplarını vereceklerini hep birlikte takip edeceğiz. Bu milletimize olan boynumuzun borcudur."

Gül, konuşmasının ardından Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin odasına geçip, belediye Başkanları ve milletvekilleri durum değerlendirmesi yaptı. 


 



 


’"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?