USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

6. Uluslararası İyilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

6. Uluslararası İyilik Ödülleri, Ankara’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yaşanmış iyilik hikayeleri içerisinden belirlenen beş kişiye iyilik ödülü, Vefa Sosyal Destek Grupları ile Diyarbakır Annelerine ise vefa ödülü verildi.

6. Uluslararası İyilik Ödülleri Sahiplerini Buldu
16-03-2022 10:29
16-03-2022 10:43
GAZİANTEP
Google News

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) düzenlediği, “6. Uluslararası İyilik Ödülleri”, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, Kürşat Group Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bay, il müftüleri ve diğer davetliler iştirak etti.

 Geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor

 Törende katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Dünyayı iyilik değiştirecek şiarıyla çıktığımız iyilik seferberliği hamdolsun yoluna güçlenerek, daha da serpilerek devam ediyor" dedi. Bu ödüller vesilesiyle yeryüzünün dört bir yanındaki iyi yürekler ve müşfik gönüller arasında her gün yeni köprüler kurulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mutmain bir kalp, gülen bir yüz, müteşekkir bir göz şöyle kalpten kopup gelen bir 'Allah razı olsun.' haricinde hiçbir karşılık beklemeden yapılan iyilikler, geleceğe dair ümitlerimizi de yeşertiyor” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyilik Ödülleri'ne yönelik teveccühün yurt içinde ve yurt dışında artmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek ödüllerin her biri ayrı takdiri hak eden yaşanmış 500 hikâye arasından seçildiğini ifade etti.

 Daha da anlamlı hale geldi

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da törende yaptığı konuşmada, dünyanın büyük krizlerin içinden geçtiğini, savaşlar, yıkımlar, göç ve yoksulluğun her yıl daha da arttığını ifade ederek, “Böyle bir ortamda iyilere teveccüh göstermek ve iyiliği dünya ölçeğinde yaymak amacıyla 2015 yılından beri ‘Dünyayı İyilik Değiştirecek’ ilkesiyle düzenlediğimiz Uluslararası İyilik Ödüllerinin daha önemli ve anlamlı hale geldiğini düşünüyorum” dedi. Kur’an-ı Kerim’de, “Kim zerre miktarı hayır yapmışsa karşılığını görür” buyurulduğuna dikkat çeken Erbaş sözlerine şöyle devam etti: Bu inançla gerçekleştirdiğimiz bu buluşmamız, insanoğlunun en değerli yanı olan merhamet üzerine kurulmuş bir iyilik buluşmasıdır. Bu buluşmamız, hayatı yaşanmaz kılan her türlü savaş ve şiddet sarmalına, nefret girdabına karşı en büyük değerlerimizden olan şefkat üzerine bina edilmiş bir iyilik buluşmasıdır.

 5 kişi, 2 kurum ödülün sahibi oldu

 Törende konuşmaların ardından ödül sahipleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden iyilik ödüllerini aldı. 6. Uluslararası İyilik Ödülleri; Yusuf İslam, Siraj Wahhaj, Gamze Özçelik, Ali Önder ve Ahmet Aydemir’e takdim edildi. İki alandaki vefa ödülüne ise, Vefa Sosyal Destek Grupları ile Diyarbakır Anneleri layık görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?