USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

6 bin dekar alan suya doyacak

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Gaziantep İslahiye Bayraktepe Barajı’nın 6 bin 120 dekar zirai araziyi sulayacağını söyledi. Acu, Projede gövde sıyırma ve cut off kazıları, kret ulaşım yolu, dolusavak ve kondüvi imalatları tamamlanarak batardo ve gövde dolgusu imalatlarına başlandığını açıkladı.

6 bin dekar alan suya doyacak
30-08-2017 17:25
Google News
Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup bu da bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracak

DSİ Gaziantep’e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşları içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ Genel Müdür Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

GAZİANTEP TE NASİBİNİ ALACAK

Gaziantep İslahiye Bayraktepe Barajı ve Sulaması projesi hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Murat Acu,  şu ifadeleri kullandı: “ Gaziantep’te tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Gaziantep ilimiz de nasibini almaktadır”

PROJE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Gaziantep İslahiye Bayraktepe Barajı ve Sulaması tamamı cazibeli olmak üzere toplam 6.120 dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacağını belirterek, proje kapsamında Gaziantep iline bağlı İslahiye ilçesi sınırları içerisinde bulunan Danakıran Deresi üzerine yapılan Bayraktepe Barajı ile, Bayraktepe köyü ve civarına ait tarımsal alanların sulanması amaçlanmıştır. Projede gövde sıyırma ve cut off kazıları, kret ulaşım yolu,  dolusavak ve kondüvi imalatları tamamlanarak batardo ve gövde dolgusu imalatlarına başlanılmıştır. ‘’dedi.

MİLLİ EKONOMİYE KATKI

Projenin tamamlanmasıyla Milli Ekonomiye 3.979.041,60 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Acu;’’Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup bu da bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır. ‘’dedi. DSİ Genel Müdür Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?