USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

50 YIL SONRA TÜM TÜRKMENLERİ BİRLEŞTİRDİ

Irak’ın Türkmen şehri Kerkük'te Şehit Hüseyin Demirci’nin anısına dikilen heykelin açılışı yapıldı.

50 YIL SONRA TÜM TÜRKMENLERİ BİRLEŞTİRDİ
05-12-2021 20:31
05-12-2021 20:33
GAZİANTEP
Google News
 Türkmen toplum önderlerinden Ömer Köprülü tarafında projelendirilerek açılışı gerçekleşen heykel ve kitabenin açılış törene Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan Turan, Türkmen toplumunun önde gelen isimleri ile Türkiye’den Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz katıldı.
Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Erşat Salihi,’’Türkmen mücadelesinin sembolü olan bu heykel hepimizi birleştirildi. Emeği geçen başta Ömer Köprülü beyefendi olmak üzere herkese müteşekkiriz. Bu millet zannettiler ki Tembel Abbas’ın şehit edilmesi ile şehitlerimizle bitecek zannettiler Türkmen Milletini. Bu milletin önde gelen isimleri ağır işkenceler maruz kaldılar ama hiçbir zaman geri kalmadılar. 50 yıl öncesinden gelen mesaj hala içimizde. Allah herkesten razı olsun’ ’diyerek mücadelenin devam ettiğini altını çizdi.
Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan Turan Kerkük'te Şehit Hüseyin Demirci’nin anısına dikilen heykelin ve kitabenin takdire şayan bir çalışma olduğunu belirterek Türkmen tarihinin önemli noktalarının kaleme alınmasının önemine vurguda bulundu.
Ömer Köprülü’’ Şehit Hüseyin Demirci’nin Tembel Abbas’ın heykeli geç kalmışta olsa 50 yıl sonra yapmak kısmet oldu. Tek heykeli değil bir kitapla başladık. Bu çalışmayı yaparken ortaya kitap ve animasyon filim çıktı. Tembel Abbas’ın kitabı ve Türkmen Milli Takımının filmi aklımıza geldi. Bunların hepsi hazırlandı. Belgesel Türkmeneli Tv ‘de yayınlandı’ ’dedi
 
KÖPRÜLÜ’’HEYKELİ YAPMAMIZ GEREKİYORDU’’
    Türkmen toplum önderlerinden Ömer Köprülü açıklamasında Tembel Abbas’ın heykelini yapmamız gerekiyordu diyerek’ ’Bu bir mesajdır. Türkmen toplumuna şehidimiz Tavuktandır, heykeli yaptıran Altunköprüdendir. Burada bulunanlar Şiası, Sunnisi, Tazeden, Kifriden Türkmenlinden her insanlar var burada. Birlik beraberlik içinde herkes burada. Bu heykel kalıcıdır.
 Bu heykel tüm Türkmen Milletini temsil eden bir heykeldir’ ’diyerek kalıcı bir eserin ortaya çıktığının altını çizdi.
 CENGİZ’’KERKÜK TÜRK DÜNYASININ YÜREĞİDİR’’
Kerkük’te bulunan Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz ise açıklamasında’ ’Heykelin açılışında A’dan Z’ye tüm Türkmen şahsiyetlerin bir arada gördüm bu bizi mutlu etti. 20 yıl sonra bir vazife yerine getirildi.’’  Diyerek Kerkük Türk Dünyasının yüreğidir diyerek herkesi ata yadigârına sahip çıkmaya davet etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?