USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Aziz Türk milletinin bağımsızlık uğruna yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle hürriyet ve istiklale olan inancını bütün dünyaya haykırdığı, millî ruhunu ve onurunu yücelttiği büyük zaferin 95. yıl dönümünü milletçe omuz omuza kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 95. YIL DÖNÜMÜ  KUTLU OLSUN
28-08-2017 13:22
Google News
 

Cephanesi elinden alınan, orduları dağıtılan ve tarihin karanlığına gömülmek istenen bir milletin, yokluk ve yoksullukla imtihanında dahi vatan, bayrak, hürriyet ve namus uğrunda gösterdiği asil direniş unutulmadı, asla unutulmayacak. Bütün insanlık bunu böyle bilmelidir.

 

30 Ağustos, “Ya istiklal ya izmihlal” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır.

 

1919’da zor şartlar içinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesindeki zaferle taçlanmıştır.

 

25 Aralık 1921’de 6317 şehit verme kahramanlığını göstererek esaret boyunduruğunu parçalayan, 8 Şubat 1921’de Yüce Meclis tarafından Gazi unvanı ile onurlandırılan Gazi Torunları, hürriyet ve bağımsızlığına yönelik hain planları yırtıp atacak azim ve kararlılıktadır.

 

Göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık sevdasıyla “Ya şehit olurum, ya da gazi” şuuruyla hareket eden bu millet, asla esaret altına alınamaz. 

 

Nitekim Aziz Türk Milleti; şer odaklarının 15 Temmuz’da gerçekleştirmek istedikleri hain darbe teşebbüsüne karşı, kalplerindeki hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla gereken cevabı vermiştir.

 

O gece; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si ve Sünni’siyle bu millet, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmiş, asker elbisesi giymiş darbeci FETÖ terör örgütü hainlerini hezimete uğratmıştır.

 

Aziz milletimizin bu duruşu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir ki; ülkemizin varlığı, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hain niyet ve hiçbir güç, istiklal ve istikbalimizin üzerine asla gölge düşüremez.

 

Her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklar asla değişmeyecek bir Türk yurdudur. Minarelerimizden ezan dinmeyecek, rengini şehitlerimizin al kanlarından alan şanlı bayrağımız semalarımızdan inmeyecektir.

 

Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde bizler biriz, beraberiz, kardeşiz. Bu uğurda fert fert kadınıyla erkeğiyle, yaşlısı genciyle her Türk vatandaşı seve seve ölmeyi göze almıştır. Tarih var oldukça bu böyle olacaktır.

 

“Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet” anlayışıyla kanımızın son damlasına kadar mücadelemiz devam edecektir.

 

Bu kutlu günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; devletimiz ve milletimizin bekasını, sulh ve sükûnunu canlarından aziz bilerek şehadet mertebesine ermiş aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bu uğurda gazilik onurunu taşıyan kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.

 

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun. 28.08.2017
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?