USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YENİ FETİHLER YENİ FATİHLER İLE MÜMKÜNDÜR!

29-05-2021


1000 yıllık Bizans İmparatorluğunu tarih sayfalarına mahkum edip yeni bir çağ başlattığında Mehmet Fatih Sultan henüz 21 yaşındaydı. Kendisini bütün dünya "Sultanü'l-Berreyn ve Hakanü'l-Bahreyn" olarak tanıyacaktı. Yani iki karanın ve iki denizin hükümdarı! 6 dil bilen genç hükümdar her yönüyle çağın çok ilerisinde biriydi. Ateşli silahlar konusunda uzman, bulunduğu ve hedeflediği coğrafyanın tüm özelliklerine hakim, kendisine Bizans gibi muktedir bir imparatorluğu neden hedef alıyoruz diyenlere aldırmayacak kadar gözü kara. Yani buradan anlıyoruz ki bir çağı kapatmak için o çağın çok ilerisinde olmak lazım. Fatih bulunduğu çağın çok ötesinde bir dehaydı! 

Genç kardeşlerim;

Yeni fetihler için ihtiyaç duyduğumuz yeni Fatihler sizsiniz!

Günümüz dünyasında savaşlar yöntem değişikliğine uğramıştır. Kültürel, psikolojik, teknolojik, ekonomik, biyolojik yöntemler günümüz dünyasının yeni şah-i toplarıdır! Bugünün büyük devletleri diğer devletleri hakimiyeti altına almak için artık savaşmayı gereksiz bir yol olarak görmektedir. 

O halde diyebiliriz ki bugünün yeniçeri ocakları üniversitelerdir! 

Biran önce çağı yakalamalı ve bir adım ötesine geçerek yeni çağa yeniden yön vermek için çok çalışmalıyız!

Her alanda mutlak suretle hakimiyet sağlamaz isek kaybettiğimiz her alan kaybedilmiş bir kale olarak bizi daha savunmasız bırakacaktır.    

Okuyan, düşünen, üreten ve harekete geçerek bulunduğu alana yön veren gençler ile yeni fetihler hayal değildir! 

Dün Fatih'e yapamazsın diyenler bugün senin de karşına çıkacaktır. Onların gücüne bizim elimiz uzanamaz diyenlere aldırmadan yol almalısın! İşte o zaman senin mümkün kıldığına onların hayalleri dahi ulaşamayacaktır!

Yeni çağın yeni Mehmet'i yeni Fatih olduğunda alem nizam bulacak ve dünya yeniden Türk'ün adaleti ile tanışacaktır.

Yolun açık olsun!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR