USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAYIN VALİM!

SAYIN VALİM!
07-11-2021
Malumunuz olduğu üzere şehrimizde son bir kaç yıldır intihar vakalarında ciddi bir artış gözlemlenmektedir. Girilmemesi gereken bir yola girerek hayatının en güzel çağında intihar etmeyi seçen bir çok genç kardeşimiz oldu. Daha önce Kilis'te bu kadar intihar vakası olmazken son zamanlarda böylesi bir artış yaşanması Kilis'teki olağan hayat akışında bir anormallik olduğunun göstergesidir. 
İntihar vakaları ile ilgili olarak;
Kilis'te intihar vakalarının nedenleri ile ilgili bir araştırma komisyonu kurmayı düşünüyor musunuz?
Uzman isimlerden oluşan bu komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda intiharların engellenmesi ile ilgili bir çalışma yapılmasına ihtiyaç yok mudur?
Toplum ruh sağlığı uzmanları, emniyet güçleri, muhtarlar, din görevlileri ve kanaat önderlerinden oluşacak bir komisyonun intihar meyli bulunan isimlerin tespiti ve intiharın önlenmesi hususunda yapacağı çalışmayla bir gencimiz bile olsa bu yoldan döndürülemez mi? 
Böyle bir çalışmaya gerek yok, madde bağımlılığı nedeniyle intihar vakalarında artış oluyor dersek;
Şuan ekonomi ve güvenlik dahil bu şehrin en önemli sorunu madde bağımlılığıdır. Gençlerimizi esir ederek hayat enerjilerini sömüren ve sömürecek bir şey kalmadığında hayatlarını elinden alan bu sorunla ilgili ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? 
Şehrin bütün dinamiklerinin bu sorunla mücadele etmesi için daha kaç gencimiz bu çukura düşmeli ve hayatlarını sonlandırmalıdır?
Son bir yıl içerisinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında Kilis'te ne gibi adımlar atılmış ve kaç gencimiz rehabilite edilmiştir?
Bu konuda sadece adli birimlerin ve kolluk güçlerinin yapmış olduğu çalışmanın yetersizliği tüm kesimlerin malumu iken diğer kurumların harekete geçerek inisiyatif alması için ne beklenmektedir?
Kilis'te madde bağımlılığı ile hangi Sivil Toplum Kuruluşları mücadele etmektedir? Bu STK'lara hangi destekler verilmiştir? Yeni STK'lar kurulması için hangi adımlar atılmıştır?
Şehir mutfağımızın en lezzetli örneklerinden biri olan Eşkili Kebap'ı tanıtmak için gösterilen çaba madde bağımlılığı ile mücadele için gösterilecek midir?
Daha çok gencimiz zehirlenmeden, daha çok yuva yıkılmadan, daha çok intihar vakaları karşımıza çıkmadan madde bağımlılığı ile mücadelede olağan üstü kararlar alınmasını tüm şehir dört gözle beklemekteyiz. 
Eminiz bu kararları alırken, size sayın belediye başkanımızda her türlü desteği sağlayacaktır.(!) 
Kamuoyu adına bilgilerinize arz ederim.
A. Haşim Özyurt
hasimozyurt@gmail.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR