USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Trabzon'da Kara Gece (!)

Trabzon'da Kara Gece (!)
23-11-2021

Gazişehir Gaziantep, ligin en zorlu deplasmanlarından birine giderken hem kötü gidişe dur demek, hem de puan tablosunda artık üst sıralara doğru adım atmak için hedef koyarken, kafalardaki tek sonuç galibiyetti.

Maçın analizinden çok, müsabakanın tamamına etki eden hakem kararlarına değineceğimiz, ülke futbolunun nasıl değişeceğine dair bir yazı olacak. Hazırsak, maçtan kısa kısa anekdotlar vererek başlayalım. 

            Maç başlangıcında hocanın doğru formatta ve kadro ile çıktığını söylemeliyim. Hesap etmediğim tek şey %100’lük gol pozisyonuna verilmeyen kırmızı kart oldu. Bir düşünelim, rakibin en etkili stoperi maçın başında oyundan atılsa, oyun üstünlüğü ve psikolojik üstünlük kime geçer….

Yazık günah. Trabzonspor zaten, takım halinde iyi oynuyor. Oyun olarak kötü olduğumuzu düşünmüyorum. Önde oynayan, kabul etmeyen, üstüne giden bir takım vardı. Skordan bağımsız, iyi olduğumuzu düşünüyorum.

Yenilen ilk gol, biraz şans biraz da biraz da Günay’ın dikkatsizliği diyebilirim. Taraftarı arkasına alan lider bir takım için de başka bir şey düşünülemez. Bitiricilik, bizim sezon başından itibaren çare bulamadığımız sıkıntılardan…. Topsuz oyunda, ikili mücadelelerde, geçiş oyununda hiçbir sorun yok ama, bitiremiyoruz pozisyonu. En fazla buranın üstüne gidilmesi lazım. İlk yarı için ve maç geneli için maçın motivasyonunu hakem aldı, rakibe verdi.

 Odaklanmamız gereken yer ise, ikinci yarı. Bizi kurtaracak olan kısım orası….  Bana soracak olursanız, bir maçta yapılması gereken her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Ligde hangi takımın, bir maçta kaleye 25 tane şutu oluyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli yer ise, ilk kısımda bahsettiğim bitiricilik detayı. İsabetimiz 25/5…. Trabzonspor defansının çıkardıklarını, direkten dönen toplarımızı saymıyorum bile. Ne hakem, ne de futbol şansı

yanımızda değildi bugün. Çekilen 25 şutun 17’si ceza sahası içerisinden. İsabet oranımız ise sadece %20…   Beklerimizden hücum olarak doğru verim aldığımızı söylemeliyim. Erol Bulut’un sisteminde bekler en büyük artımız olacak diye düşünüyorum. Takımın geleceği parlak, Erol Bulut’a güvenilmesi gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağız. Unutmadan, hakemleri de değiştirsinler, her maç aynı şeyleri konuşmayalım. Saygılarımla….

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR