USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MÜTHİŞ MAÇIN KAZANANI GAZİ ŞEHİR

MÜTHİŞ MAÇIN KAZANANI GAZİ ŞEHİR
29-11-2021

MÜTHİŞ MAÇIN KAZANANI GAZİ ŞEHİR

Gazişehir Gaziantepspor’umuz, geçen hafta oynadığı mükemmel oyunun ardından kendi sahasında zorlu bir maça daha çıkarken, hiç umutsuz değildim. Takımın süreç içerisinde çok iyi olacağını söylemiştim. Hücum oyunu ile nasıl fark yarattığımız ortada. Bu güzel maçın analizine geçelim….

 Konyaspor, bu ligin en net futbolunu oynayan takımlarından bir tanesi. Kağıt üstünde baktığınızda mutlak favori görünüyorlar. İlhan Palut, bu ligin en iyi puan ortalamasına sahip olan teknik direktörlerinden bir tanesi. Deplasmanda kontraya dayalı hücum, evlerinde ise direkt bir hücum takımı olarak oynuyorlar. Kısacası, futbolun özünden de bildiğimiz gibi, kazanmak için gol atmanız lazım.

İlk çeyrekte ön alan baskısını iyi yaptığımızı düşünüyorum. Bu sayede takım, pozisyon üretmekte sıkıntı yaşamayan takımımız, ilk ciddi atağında tehlike yaratarak gol buldu. Son zamanlarda dikkatimi çeken detaylardan bir tanesi ise, Erol Bulut’un kendini yeniliyor olması. Erol Bulut demek, topu rakibe vermek demek.

Biz buna alışığız lakin, son haftalarda oyunun da mutlak hâkimi oluyoruz. Gol yese bile oyundan kopmayan, rakibini boğdukça boğan bir takım geliyor. Futbolda bunları seviyorum. Her zaman söyledim, bu takımın Maxim’in önderliğinde oynamaya ihtiyacı vardı.

 Oyundaki üstünlük bundan kaynaklanıyor. Yanlış anlaşılmasın, Konyaspor, Galatasaray’a sahayı dar eden, Fenerbahçe’yi kendi evinde yenen bir takım. İkinci yarı için asla ümitsiz değildim. Takım özgüven almış, bu çok belli.

Geçiş oyunu ve Gegenpress arasında kalan bir formatta oynuyoruz. Beklerimiz hücuma çok ciddi katkı veriyor. Çizgiden oyun kurma isteğimiz beni memnun ediyor. Merkezde çok ciddi alan daraltıyoruz, sezon başındaki gibi. Çalışılmış organizasyonlar her zaman kazandırır. Aynı golü üç farklı formatta attık. Bana soracak olursanız ligde en fazla duran toptan gol atan takımlarından bir tanesi olabiliriz. Bu istatistik ciddiye alınmalı.

Haftalardır oynanan oyunun karşılığını aldığımız için, bazı maçlarda neden hakem dediğimizi anlatacak düzeyde bir futbol oynadığımız için teknik ekibe ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki haftalarda çok rahat üst sıraları göreceğiz. Esen kalın….

 BÜLENT KAAN KÖSE

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR