USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

‘’ACİL DURUM’’ KAYIP GAZİŞEHİR(!)

‘’ACİL DURUM’’ KAYIP GAZİŞEHİR(!)
23-10-2021

Gazişehir’imiz, ligdeki kötü gidişata dur diyebilecek en önemli maçlardan biri olan Giresunspo karşısına çıkarken, bir şeyler kısa sürede değişmez ise üzülerek söylüyorum ki, her şey daha kötü olacak gibi. Giresunspor’un ligdeki sıralamasına bakmamak gerekiyor. Bana soracak olursanız, abartmadan söylüyorum ligin en pozitif futbol oynayan takımlarından bir tanesi. Hakan Keleş, ilk haftadan itibaren aynı şeyi deniyor. Sürekliliği sağlarsanız, bir şekilde sonuç alırsınız.

Bu maçın taktiksel analizi yok, çünkü ortada taktik yok. Mücadele desem, mücadele yok. Bu takım idmanlarda ne yapıyor. İlk üç haftada rakiplerini domine eden takıma ne oldu? Ciddi bir iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum.

Maçın başlama düdüğü ile beraber Giresunspor, sahayı öyle bir domine etti ki, gözlerimin pası silindi. Ben böyle bir saha parselasyonu görmedim. Ön alanda öylesine hızlı baskı yaptılar ki, iki pas üst üste yapamadık. Geçiş oyununu mükemmel oynayan Giresunspor, çizgiye inerek kaleyi denedi.

Oyun kurma konusunda en pasif maçlarımızdan bir tanesiydi. İlk yarıda tehlikeli pozisyonumuz var mı, bilmiyorum. Malatya deplasmanında ve diğer maçlarımızda kaleye şut deniyorduk. Bugün onu da yapamadık. Savunma geride olursa, rakibin temposuna ayak uyduramadık.

Her hafta söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Erol Hoca oyunu Maxim’in üstüne kurmaz ise, başarılı olma şansı yok. İlk yarıda tek pozisyon var, o da Maxim’in kurduğu atak. Fazla söze ne gerek var. Oyuna Dicko girdikten sonra biraz daha hareketlenme bir işe yaramadı.

Maixm’i daha serbest bırakıp, João Figueiredo’yu Muhammed’e yakın oynatmak daha mantıklı olabilirdi. İçerden daha fazla şut girişimi deneyebilirdik, yapamadık. Topla oynayan bir takıma karşı neden geriye çekilirsiniz ki?

İkinci yarıya başlarken Doğan – Merkel değişikliği işleyebilirdi. Topu daha hızlı taşımalıyız bölgeler arası. Kanatlarda da hızlı oyunculara ihtiyacımız var. Mirza neden değerlendirilmiyor anlamıyorum.

Geçmiş oyunlarımızda bol bol orta deniyorduk, beklerimiz performansındaki düşüşün sebebini açıklayacak olan var mı? 90 dakikanın her anında sahada etkisiz kaldığımız bir maç oldu.

Üzülerek söylüyorum ki, maçı hak eden taraf Giresunspor oldu. Bir puanı da hak ettiğimizi düşünmüyorum.  Her hafta bu kadar pozisyon mu vereceğiz?

4-2-3-1 formatından vazgeçip doğru şablona dönmek lazım. Galatatsaray maçında perişan olmaktan korkmuyor değilim. Sizce, ne yapacağız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR