USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GAZİŞEHİR KAYBETMİYOR

GAZİŞEHİR KAYBETMİYOR
20-12-2021

Gazişehir Gaziantepspor’umuz, her hafta üstüne koyarak devam ederken, sıradaki karşılaşmaya birçok önemli eksikle çıksa da, takım adına umutsuz değildim. Her hafta galip geleceğiz diye bir durum yok. Önemli olan, eksiklere rağmen bu işi süreklilik haline getirebilmek. Bunu da layığı ile yaptığımızı düşünüyorum. Bu maçın analizine hep beraber bir bakalım….

  Maç başlangıcından önce Kayserispor’un durumunu ve formunu biraz incelediğimde, takımın inişli çıkışlı performansı bana ‘’neden olmasın’’ dedirtti. Hikmet Karaman ve ekibi, ne oyun olarak, ne de bireysel olarak bir ritim tutturamadılar. İlk düdükle beraber dikkatimi çeken detaylardan bir tanesi takımın sahaya dizilişi oldu.

Bu durum, Kayserispor’un, 3’lü dizilişte ve 5’li savunmada zaaflarının olduğunun göstergesidir. Olayları analiz ederken her zaman geniş perspektiften bakmak lazım. Bu durumda tabii ki alışılagelmişin dışında pozisyon verebilme ihtimaliniz yüksek.

            Maçın ilk çeyreğine baktığımız zaman da bu duruma şahit oluyoruz. 3’lü savunmada oynayan takımların savunma çizgileri önde olur.

Sayı olarak az olduğunuz zaman da uzun toplarda ve genel parselasyonda açık verme ihtimaliniz artar. Önemli olan kısım ise gol yememek. Temel mantığı oturttuğumuzu düşünüyorum. Toplu kapanıp hızlı hücuma çıkılır. Bu noktada özellikle ilk yarı ve maç boyu iyiydik.

 Furkan’ın kaçırmış olduğu çok ciddi bir pozisyon var. Pas vermiş olsa, başka bir maç, başka bir senaryo gerçekleşecekti. O pasın Furkan yerine Maxim’e geldiğini düşünür müsünüz…. Gerçekten çok üzüldüm. Açık oyunu çift yönlü olarak iyi yönettiğimiz kanaatindeyim.

İkinci bölgede yapmış olduğumuz alan daraltmalar, oyunun tamamının Kayserispor’a dönmesine de engel oldu. Heyecanı yüksek ve pozisyonların cömert harcandığı bir ilk yarıya şahit olduk. Eksikler ile ancak bu kadar. Başka bir şey yapamayacağımızdan dolayı ikinci yarı adına aynı kadro ile devam etmek mantıklı olandı. İkinci yarıda ise daha farklı bir şey denedik.

İlk yarıda önde olan savunma çizgimizi Erol Bulut daha geriye çekti ve ikinci bölgeyi öne attı. Bu sayede alan daraltmayı daha net yaptığımızı düşünüyorum. Ciddi seviyede girdiğimiz pozisyonlar var. Bu takımın daha fazla bitiricilik çalışması gerekiyor.

Pozisyona giriyoruz lakin, sonuç alamıyoruz. Bir deplasman takımı olarak en fazla ne yapabiliriz ki…. Takımın devşirmesi, açık oyunu tercih ederek hücumu düşünmesi beni çok mutlu ediyor. Genel olarak oyundan memnunum. Takım daha iyi olacak ve bu şehir tekrar Avrupa görecek… Sizce, eksikler tamamlanınca takım önümüzdeki hafta ne yapacak?

 

                                                                                                     BÜLENT KAAN KÖSE

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR